ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„În urmă cu o săptămână s-a încheiat World Government Summit, în Dubai, un eveniment ce se află la a noua ediție și care, la fel ca și Forumul Economic Mondial de la Davos, lasă să scape în fiecare an câte o frântură din viziunea elitelor de astăzi despre lumea de mâine.”, scrie Călin Marchievici în Cotidianul.

ActiveNews a publicat, de asemenea, pe această temă, articolul NOI SUNTEM CONSPIRAȚIONIȘTI? Klaus Schwab le cere liderilor lumii să colaboreze pentru guvernarea mondială a Marii Resetări

Călin Marchievici prezintă „narațiunea” lui Schwab, în analiza sa: „Firește, de la un ”Summit al Guvernului Mondial” nu putea lipsi Klaus Schwab, ”domnul Marea Resetare”, fondatorul Forumului Economic Mondial de la Davos. Discursul său a fost o mostră de limbă nouă, de ”novlimbă” a lui Orwell. Iată un exemplu. ”Va mulțumesc pentru această inițiativă de a defini o narațiune pe termen lung (am putea folosi chiar barbarismul ”narativ”, care se pare că prinde tot mai mult în cercurile progresiste din România – n.red.) pentru a face lumea mai rezilientă, mai incluzivă și mai sustenabila”, a spus Klaus Schwab.

”Revoluția se va încheia când limba va fi perfectă”, scria Orwell. De ce „narațiune” sau „narativ”? ”Pentru o democrație, propaganda are rolul violenței într-o dictatură”, spunea jurnalistul William Blum. Iar cum termenul propagandă nu sună deloc bine într-o democrație, de câțiva ani încoace, presa progresistă preferă cuvântul ”narațiune”. Apariția și evoluția acestui termen este similara cu cea a ”Indo-Pacificului” – care nu are vreo semnificație geografică, ci geopolitică, este o modalitate de a avertiza China că revendicările din Marea Chinei de Sud și de Est vor duce la o reacție nu numai a SUA, ci a tuturor statelor din regiune, din Asia de Sud-Est, și a Indiei.

Klaus Schwab a vorbit, în 2021, tot în Dubai chiar despre ”Marea Narațiune”, prezentată ca următoarea etapă a ”Marii Resetări”. Că narațiunea înseamnă propagandă, cu toată trena ei de minciuni, ar trebui să deducem din compania în care apare Schwab atunci când vorbește despre ”narațiune”, compania emirilor din această monarhie salafistă cunoscută pentru încălcarea drepturilor omului, pentru încălcarea libertății presei și pentru impunerea Shariei.”

De asemenea, autorul articolului notează și prezența unui reprezentant al României la „Summitul Guvernului Mondial”: „Conflictul din Ucraina a fost abordat și în cadrul discuției ”Renunțarea la gazele din Rusia: pași practici pentru Europa”, de data aceasta cu participarea unui reprezentant al României – Ana Birchall, proaspăt numită Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale la Nuclearelectrica (FOTO/INFO AICI). Birchall nu a vorbit împotriva utilizarii gazelor naturale, ci, dimpotrivă, a arătat că gazele (și energia nucleară) sunt fundamentale pentru securitatea energetică a Europei.”

Integral în Cotidianul.