ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CJSU Vrancea a ridicat luni o parte dintre restricțiile instituite cu două săptămâni în urmă, când municipiul Focșani depășise rata de contaminare cornonavirală de 3 la mia de locuitori, constatând că numărul celor infectați a scăzut sub valoarea-limită. Astfel, începând cu 1 Decembrie, publicul are din nou acces în interiorul restaurantelor și cafenelelor, teatrelor, cinematografelor și altor instituții de cultură, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiilor respective. Totodată, se redeschid și restaurantele sau cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor și al altor unități de cazare, precum și spațiile destinate jocurilor de noroc.

„Simțul civic de care au dat dovadă cetățenii Municipiului Focșani se reflectă în scăderea numărului de infectări cu virusul SARS-COV-2, timp în care mai multe orașe din țară se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri și decese cauzate de noul coronavirus. Primarul Cristi Valentin Misăilă mulțumește în mod public focșănenilor pentru respectarea măsurilor luate de către autorități și atenționează asupra necesității respectării acestora și în continuare!

Totodată, edilul Municipiului Focșani mulțumește cadrelor medicale, dar și tuturor celor care sunt, zi de zi, în prima linie a "războiului” cu acest virus perfid și ucigaș, eforturile lor făcând posibila relaxarea restricțiilor impuse de autorități.

Nu în ultimul rând, Primarul Misăilă urează multă putere și însănătoșire grabnică focșănenilor infectați cu virusul SARS-COV-2 care, de acasă sau de pe patul de spital, luptă pentru sănătatea și viața lor!”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focșani, citat de Jurnal de Vrancea

Faptul că o municipalitate din România retrage parțial restricțiile în chiar ziua în care majoritatea românilor au sărbătorit Ziua Națională închiși în case e un puternic semnal că ceea ce ne-a fost indus ca obligatoriu, inevitabil și extensibil la infinit se poate și inversa. 

Tot pe 1 Decembrie, Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Local Focșani au premiat mai multe categorii de fruntași ai locului: focșănenii care au împlinit 50 ani de căsătorie, jucătorii și antrenorii echipei de baschet CSM 2007 LPS Focșani U18 – Campioni Naționali ai României 2020, gimnastele focșănence campioane naționale și antrenorii acestora, maratoniștii participanți la cea de-a V-a ediție a Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc Vrancea, organizat de col (r) Ilie Roșu.
 
Primarul Cristi Valentin Misăilă a fost ajutat la înmânarea premiilor de actrița focșăneancă Roxana Lupu (cunoscută pentru rolul Reginei Maria). Apoi, la ceas de seară, focșănenii au putut urmări online un spectacol folcloric, intitulat „Din Focșani, în lumea largă!”. Ultimul eveniment al zilei de 1 Decembrie la Focșani a fost inaugurarea iluminatului de sărbători din centrul municipiului, precum și a „Orășelului Copiilor”, care nu a fost desființat în ciuda pandemiei, deși Primăria recomandă păstrarea distanței fizice și alte măsuri sanitare elementare.