Primarii unioniști din Basarabia și România s-au reunit sâmbătă, la Iași  pentru a semna un memorandum pro-unire și  a forma Liga  Aleșilor Locali Unioniști. În paralel, Satul Sadova din raionul Călărași, localitatea de baștină a președintelui Igor Dodon a semnat duminică Declarația de Unire cu România, scrie publika.md.

Din această Ligă, fac parte, deocamdată, primarii din cele peste 100 de localități din Republica Moldova care și-au exprimat în scris dorința de unire a Basarabiei cu România. Din România, s-au înscris primarii din două orașe, al Iașului și al unei localități din județul Bistrița Năsăud.

În discursurile rostite cu acest prilej, membrii Ligii au pledat pentru desființarea hotarului de la Prut, pentru o mai mare implicare a Parlamentelor de la București și Chișinău și a altor instituții în pregătirea mult doritei reveniri a Moldovei Răsăritene la Patria Mamă. De asemenea, a fost amintit faptul că duminică, 25 martie, în centrul Chișinăului, românii de peste Prut vor marca printr-o mare adunare împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România (eveniment istoric ce s-a petrecut pe 27 martie 1918), scrie deschide.md.

Zilele trecute, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, declara că va cere ONU și Consiliului Europei să-și definească atitudinea față de ceea ce el consideră că ar fi „acțiuni de lichidare a statalității Republicii Moldova, întreprinse de România” și amenința că semnatarii declarațiilor de unire cu România vor fi trași la răspundere.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews