ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri, la Iași, câteva sute de români au protestat pașnic pentru a li se permite tuturor credincioșilor accesul la Sfânta Parascheva, fără discriminare.

DISCRIMINARE. Cine sunt cei care prigonesc creștinii ortodocși la Sfânta Parascheva: Un reformat, un Bahaist musulman, un unitarian și un catolic "taliban". FOTO cu Raed Arafat Baha'i. ActiveNews cere Guvernului: Lăsați credincioșii să vină la Sfântă!

Probabil alte semne de protest vor mai avea loc până la ceea ce ar fi trebuit să fie marea sărbătoare a Sfintei Cuvioase, acum deja întinată de restricțiile abuzive și prezența excesivă a gardienilor. La Iași, o tânără le-a spus direct în față jandarmilor of-ul ei și al multor români. O puteți asculta aici:

Astăzi, la București, peste o mie de românii au strigat pentru Libertate și și-au exprimat solidaritatea cu pelerinii de la Iași și din întreaga țară.  

"Este adevărat, sunt mici stări de libertate, să le spunem așa, dar foarte importante, pentru că "Acolo unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor", după cum știm din Sfânta Evanghelie. Și apoi, a respira Libertatea e de neprețuit! O recomand tuturor românilor.", a comentat pentru ActiveNews Pompiliu Diplan, organizatorul acțiunii de la București.

În ciuda opoziției jandarmilor de la începutul manifestației, naistul Nicolae Voiculeț a reușit să-și susțină recitalul, pe care vă invităm să-l ascultați, aici: