Proclamarea locală a canonizării a Sfântului Gheorghe Lazăr a avut loc vineri la Mănăstirea Văratec, așezământ monahal în care se află sfintele sale moaște, scrie basilica.ro.

Prima proclamare locală a canonizării a avut loc în sâmbătă, 23 iunie 2018, în localitatea în care Moș Gheorghe a trăit peste douăzeci de ani: Piatra Neamț.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe nevoitorul Gheorghe Lazăr în data de 5 octombrie 2017. Sfânta Liturghie și ceremonia de canonizare din data de 17 august au fost prezidate de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei. Tomosul de canonizare a fost citit de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul.

Sfântul Gheorghe Pelerinul a viețuit în smerenie și osteneală, fiind propovăduitor, prin viață și prin cuvânt, al Evangheliei lui Hristos, pentru care a fost hărăzit de Dumnezeu cu bogat har, prin care a săvârșit minuni și vindecări, atât în vremea vieții pământești, cât și după moarte, fiind cinstit de credincioși.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.