ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Proclamarea locală a canonizării a Sfântului Gheorghe Lazăr a avut loc vineri la Mănăstirea Văratec, așezământ monahal în care se află sfintele sale moaște, scrie basilica.ro.

Prima proclamare locală a canonizării a avut loc în sâmbătă, 23 iunie 2018, în localitatea în care Moș Gheorghe a trăit peste douăzeci de ani: Piatra Neamț.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe nevoitorul Gheorghe Lazăr în data de 5 octombrie 2017. Sfânta Liturghie și ceremonia de canonizare din data de 17 august au fost prezidate de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei. Tomosul de canonizare a fost citit de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul.

Sfântul Gheorghe Pelerinul a viețuit în smerenie și osteneală, fiind propovăduitor, prin viață și prin cuvânt, al Evangheliei lui Hristos, pentru care a fost hărăzit de Dumnezeu cu bogat har, prin care a săvârșit minuni și vindecări, atât în vremea vieții pământești, cât și după moarte, fiind cinstit de credincioși.