ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Proclamarea locală a canonizării a Sfântului Gheorghe Lazăr a avut loc vineri la Mănăstirea Văratec, așezământ monahal în care se află sfintele sale moaște, scrie basilica.ro.

Prima proclamare locală a canonizării a avut loc în sâmbătă, 23 iunie 2018, în localitatea în care Moș Gheorghe a trăit peste douăzeci de ani: Piatra Neamț.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe nevoitorul Gheorghe Lazăr în data de 5 octombrie 2017. Sfânta Liturghie și ceremonia de canonizare din data de 17 august au fost prezidate de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei. Tomosul de canonizare a fost citit de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul.

Sfântul Gheorghe Pelerinul a viețuit în smerenie și osteneală, fiind propovăduitor, prin viață și prin cuvânt, al Evangheliei lui Hristos, pentru care a fost hărăzit de Dumnezeu cu bogat har, prin care a săvârșit minuni și vindecări, atât în vremea vieții pământești, cât și după moarte, fiind cinstit de credincioși.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews