ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 8.11.  Aproximativ 2000 de români au participat în Piața Victoriei la protestul împotriva restricțiilor impuse de autorități dar și a vaccinării obligatorii și globalismului. Oamenii au strigat „Libertate” și ”Jos masca” și au cerut anularea restricțiilor care intră în vigoare începând de luni. Organizatorul acțiunii, Pompiliu Diplan de la Starea de Libertate, s-a delimitat de toate subretele cu pretenție de protestatare "anti-sistem", în fapt banale aspiratoare de publicitate sau funcții politice. Un incident a avut loc în timp ce jandarmii au încercat să-i blocheze pe cei care doreau să instaleze niște boxe (video). Printre protestatari s-au numărat și producători agricoli care susțin că închiderea piețelor îi va sărăci și cer guvernanților să vină să le cumpere produsele pe care le vindeau în piețe.
 
 
Circa 400 de oameni au protestat duminică și în Piața Victoriei din Timișoara în cadrul acțiunii „Manifest pentru Libertate”, cerând ca Sănătatea, Constituția, Drepturile și Libertățile să fie respectate, garantate și nealterate.
 
Video din Piața Victoriei din București cu Pompiliu Diplan:

Știrea inițială:

Un protest împotriva carantinării României, organizat de grupările Starea de Libertate și Legitimă Apărare, va avea loc duminică la ora 16:00 în Capitală, cu doar 6 ore înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții, publicate sâmbătă în Monitorul Oficial și aplicabile de luni. Printre acestea, generalizarea obligativității purtării măștilor în aer liber, indiferent de rata infectărilor din localitate, interzicerea târgurilor și piețelor din spații închise, închiderea școlilor și interzicerea deplasărilor după ora 23, coroborată cu închiderea magazinelor la ora 21.
 
 
Despre ultimul și cel mai mare protest dinaintea intrării în carantină a vorbit Pompiliu Diplan:

„Vă chemăm în Piața Victoriei din București pentru un protest foarte mare înainte de carantină. Carantina este ilegală, vaccinarea obligatorie ar fi ilegală, purtatul măștii în spații deschise este ilegal, tot ce ni se întâmplă acuma este anticonstituțional și ilegal. Niște ipochimeni declarați conducătorii noștri își bat joc de viețile noastre. Mii de oameni se vor aduna mâine. Protestul este organizat de noi, de Starea de Libertate - am și pus o hârtie la Jandarmerie și Primărie în acest sens - și de Legitimă Apărare, pagina care a lansat evenimentul, prietenii noștri. Deci Starea de Libertate se află în Legitimă Apărare. Vă așteptăm pe toți, mai puțin pe orice fel de membru V.I.P. al vreunui partid politic și al acoliților săi, pentru că am fost foarte dezamăgiți și foarte trădați. Să fie foarte clar, protestul nu este organizat nici de România TV, nici de amazoanele vreunui post de televiziune otevistă, nici de avocați, nici de nimeni! Protestul este organizat de Starea de Libertate și nu sunt bineveniți nici un fel de om politic. Vă așteptăm mâine (duminică -n.red.) la ora 16:00 în Piața Victoriei, cu mic, cu mare, pentru un protest pașnic. Deocamdată, este ultimul protest dinainte de carantină. Românii trebuie să își arate măsura vitejiei lor. Mămăliga românească trebuie să arate că a explodat. Vine și Radu Moraru de la Nașul TV, probabil că va vorbi și el dacă vrea. Vă așteptăm! Doamne, ajută!”, a transmis, sâmbătă, Pompiliu Diplan pe pagina de facebook Starea de Libertate

În aceeași zi, peste 20.000 de oameni au protestat în orașul german Leipzig împotriva restricțiilor nedemocratice impuse sub pretextul pandemiei, potrivit Agerpres

Deși autoritățile au încercat să împiedice derularea protestului, mutându-l din zona centrală spre periferie, organizatorii au avut câștig de cauză în justiție, primind aprobare să se adune în centrul orașului. Cu toate acestea, poliția nu a încetat să îi hărțuiască pe protestatari, încercând să îi împrăștie din marea piață din Leipzig sub pretextul nerespectării măsurilor sanitare pe care aceștia veniseră să le conteste. 
Filmare de ieri: