ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Bibliei a fost inaugurat marți, 2 aprilie 2019 în incinta Bastionului Therezia din Timișoara, scrie basilica.ro.

Muzeul Bibliei cuprinde o expoziție temporară de 500 de exemplare de Biblii din întreaga lume aflate în colecția privată a dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei, informează Mitropolia Banatului.

La eveniment au participat: Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, Călin Dobra, Președintele Consiliului Județean și Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara.

„Această manifestare are binecuvântarea cerului”, a subliniat Mitropolitul Banatului.

„Pot fi văzute mai mult de 500 de Biblii în diferite graiuri ale pământului; și putem observa în câte limbi ascultă Dumnezeu rugăciunile noastre pe care le rostim aici pe pământ”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

 Inițiativa organizării acestui eveniment a fost generată de dorința organizatorilor de a promova Sfânta Scriptură și de a sublinia influența pe care aceasta o are în istorie, artă, muzică și mai ales în viața personală a omului.

„Organizăm acest muzeu, cu scopul de a sublinia faptul că Biblia nu trebuie să fie o piesă de muzeu, ci trebuie citită, studiată și aplicată în viața de zi cu zi”, a precizat dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei.

Pe parcursul zilelor în care expoziția va fi deschisă (2-25 aprilie 2019) sunt anunțate la Bastionul Therezia întâlniri și dezbateri, cu profesori de teologie, preoți, cercetători ai Bibliei, scriitori.

La realizarea proiectului Muzeul Bibliei au contribuit ca parteneri : Mitropolia Banatului, Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, precum și alte asociații creștine din oraș.

Expoziția va fi deschisă până joi, 25 aprilie, zilnic între orele 09:00 – 17:00. Intrarea este liberă.