Muzeul Bibliei a fost inaugurat marți, 2 aprilie 2019 în incinta Bastionului Therezia din Timișoara, scrie basilica.ro.

Muzeul Bibliei cuprinde o expoziție temporară de 500 de exemplare de Biblii din întreaga lume aflate în colecția privată a dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei, informează Mitropolia Banatului.

La eveniment au participat: Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, Călin Dobra, Președintele Consiliului Județean și Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara.

„Această manifestare are binecuvântarea cerului”, a subliniat Mitropolitul Banatului.

„Pot fi văzute mai mult de 500 de Biblii în diferite graiuri ale pământului; și putem observa în câte limbi ascultă Dumnezeu rugăciunile noastre pe care le rostim aici pe pământ”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

 Inițiativa organizării acestui eveniment a fost generată de dorința organizatorilor de a promova Sfânta Scriptură și de a sublinia influența pe care aceasta o are în istorie, artă, muzică și mai ales în viața personală a omului.

„Organizăm acest muzeu, cu scopul de a sublinia faptul că Biblia nu trebuie să fie o piesă de muzeu, ci trebuie citită, studiată și aplicată în viața de zi cu zi”, a precizat dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei.

Pe parcursul zilelor în care expoziția va fi deschisă (2-25 aprilie 2019) sunt anunțate la Bastionul Therezia întâlniri și dezbateri, cu profesori de teologie, preoți, cercetători ai Bibliei, scriitori.

La realizarea proiectului Muzeul Bibliei au contribuit ca parteneri : Mitropolia Banatului, Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, precum și alte asociații creștine din oraș.

Expoziția va fi deschisă până joi, 25 aprilie, zilnic între orele 09:00 – 17:00. Intrarea este liberă.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews