ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul unei înfățișări în instanță, care a avut loc marți, pentru a contesta o condamnare la închisoare, pastorul creștin Artur Pawlowski i-a spus judecătorului că se află în fața instanței în calitate de „prizonier politic de conștiință”, potrivit LifeSiteNews.

„AHS (Alberta Health Services) și politicienii au găsit o nouă modalitate de a penaliza pe oricine se opune tiraniei lor medicale neconstituționale. Ei urăsc ideea că au fost demascați pentru ceea ce sunt cu adevărat: mincinoși, ipocriți și trișori”, i-a spus Pawlowski judecătorului Adam Germain într-o declarație pe care a citit-o în fața instanței.

„Mă aflu aici, în acest tribunal, ca victimă a unei răzbunări personale din partea unor politicieni foarte corupți și răi, mincinoși și înșelători. Dacă eu sunt vinovat de o infracțiune, atunci la fel este și premierul din Alberta, Jason Kenney, cu o sticlă de whisky irlandez Jameson pe terasa de la Sky Palace.”

Pawlowski a ajuns pe prima pagină a ziarelor internaționale după ce a fost arestat în luna mai, în timpul unui control pe autostradă, pentru că a ținut slujbe religioase la biserica sa din Calgary în timpul lockdown-urilor (închiderilor) impuse sub pretextul luptei cu pandemia. Fratele său, Dawid, a fost, la rândul lui, arestat.  

Cei doi au petrecut trei nopți în închisoare și au fost eliberați după ce li s-a plătit cauțiunea.

În iunie, judecătorul Germain a declarat că AHS a argumentat că frații sunt vinovați „dincolo de orice îndoială rezonabilă de sfidare” a instanței. Acest lucru s-a întâmplat după ce frații au încălcat anterior un ordin de interdicție împotriva lor care prevedea că vor merge la închisoare dacă vor mai ține slujbe religioase în timpul lockdown-ului. 

În iulie, AHS a cerut instanței o pedeapsă de 21 de zile de închisoare pe numele lui Pawlowski pentru că a încălcat „în mod fățiș” restricțiile COVID după ce a ținut slujbe religioase la biserica sa Cave of Adullam, din Calgary, în primăvara anului 2021.

Judecata a fost amânată până în septembrie, iar la audierea de luni, avocatul acuzării, John Siddons, a susținut că, pe lângă o pedeapsă de 21 de zile de închisoare, Pawlowski ar trebui să fie amendat cu 2.000 de dolari canadieni și să plătească alți 15.000 cheltuieli de judecată. Siddons a recomandat, de asemenea, ca Dawid să fie condamnat la 10 zile de închisoare.  

Avocata fraților Pawlowski, Sarah Miller, a susținut luni că timpul deja petrecut în închisoare de către frați „este mai mult decât rezonabil de aplicat ca sancțiune”.

„Aceasta este o procedură civilă menită să oblige la respectarea ordinelor judecătorești și exact acest lucru s-a și întâmplat”, a spus Miller. „În ceea ce privește descurajarea generală, ei au fost descurajați. Și-au ispășit pedeapsa în închisoare”. 

Ședința de judecată se suspendă până la 13 octombrie, când judecătorul Germain va pronunța hotărârea finală.  

„Oamenii au nevoie de mai multă Biserică, nu de mai puțină!” 

Declarația lui Pawlowski în fața instanței a durat aproximativ șapte minute, timp în care nu a ratat niciun moment pentru a denunța ceea ce el a numit „ipocrizie” și „standarde duble”, practici care i-au făcut de rușine „pe politicieni și pe reprezentanții AHS”.