ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a demis-o pe Sorrina Pintea de la conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) din municipiul Baia Mare, după ce premierul Ludovic Orban a cerut această măsură în mod public. Totodată, printr-un ordin de ministru a fost numit director interimar liberalul Alexandru George Oros, informează Agerpres.
 
Oros este consilier local PNL în cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmației.

Conform Ordinului 440/10.04.2020, Alexandru George Oros este numit manager al SJU Baia Mare, după ce în cursul zilei de joi, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a înaintat Ministerului Sănătății un document în care menționa obligația ministerului de a suspenda contractul de management al directorului Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, care anterior și-a retras demisia.
 
Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean de Urgență „Dr. Costantin Opriș” din Baia Mare, în debutul ședinței de Guvern de joi, de la Palatul Victoria.
 
Pe  data de 29 februarie, Sorina Pintea a fost reținută de procurorii DNA într-un dosar de corupție ce vizeazăun contract de achiziții pentru echipamente împotriva noului coronavirus. Fostul ministru al Sănătății este acuzată că ar fi luat o mită de aproximativ 30.000 de euro în calitate de manager al SJU Maramureș.

Inițial, fostul ministru a fost plasat în arest preventiv, dar la câteva zile distanță avea să fie trecută sub control judiciar. Judecătorii de la CAB au dispus ca Sorina Pintea să fie plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile