ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marinarii militari din Forțele Navale vor participa miercuri, 6 ianuarie, în intervalul orar 10:00 - 13:00, la ceremoniile religioase din Constanța și Brăila, ocazionate de sărbătoarea Botezului Domnului, informează un comunicat al Statului Major al Forțelor Navale Române.

La Constanța, peste 150 de militari din cadrul Forțelor Navale vor participa la pregătirea și desfășurarea activităților dedicate sărbătoririi Bobotezei. Muzica Militară a Forțelor Navale și Garda de Onoare vor însoți procesiunea care va porni de la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel spre faleza Cazinoului. Două ambarcațiuni tip Bombard și un echipaj format din 10 militari și 10 scafandri înotători din structurile Centrului de Scafandri vor asigura buna desfășurare a ceremonialului de binecuvântare și sfințire a apelor, în timpul aruncării și recuperării crucii din apa mării.

La Brăila, militarii Forțelor Navale vor însoți procesiunea care va pleca de la Catedrala Națterea Domnului pe Calea Călărașilor spre Esplanada Dunării, unde se va desfășura ceremonialul de binecuvântare și sfințire a apelor, iar echipajul Remorcherului Fluvial 302 va asigura ritualul de aruncare și recuperare a crucii din apa fluviului.