ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Kremlinul amenință în mod regulat țările NATO”, a afirmat Jens Stoltenberg în presa germană.

Secretarul general al NATO le cere europenilor să-și mărească producția de arme pentru a crește livrările către Ucraina.
 
Într-un interviu publicat sâmbătă, 10 februarie, în ziarul german de duminică Welt am Sonntag, Jens Stoltenberg a susținut pregătirea pentru o confruntare cu Moscova „care ar putea dura zeci de ani”, scrie FranceInfo, citat de mariustucă.

„Trebuie să ne realizăm și să dezvoltăm mai rapid baza noastră industrială, pentru a crește livrările către Ucraina și pentru a ne umple propriile stocuri”, a avertizat el, cu mai puțin de o săptămână înainte de întâlnirea miniștrilor apărării NATO de la Bruxelles, 15 și 16 februarie.

Trecerea la „producția rapidă în timp de conflict”

Subliniind că invazia Ucrainei de către Rusia în urmă cu aproape doi ani a arătat că „pacea în Europa nu este un dat”, el a insistat asupra importanței protejării țărilor Alianței. „Atâta timp cât investim în securitatea noastră și rămânem uniți, vom continua să descurajăm agresiunea”, a spus el.

Situația din Ucraina înseamnă că „trebuie să trecem de la o producție lentă în timp de pace la o producție rapidă în timp de conflict” , a adăugat secretarul general NATO, precizând că dacă „nu există nicio amenințare militară iminentă împotriva unui aliat”, „ Kremlinul emite în mod regulat amenințări împotriva țărilor NATO”.