ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Opt cluburi din 5700. Doar atâtea au autorizație de securitate la incendiu, în Capitală. Practic, clienții lor sunt victime ale aceleiași inconștiențe care a omorât tinerii din Colectiv, în urmă cu doi ani. Legile care au apărut după tragedie nu au simplificat procedura de obținere a acestor documente. Așa că mulți patroni s-au lăsat păgubași, arată un reportaj realizat de  observator.tv.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București: „Există 5700 de obiective care au destinația de bar, club sau discotecă și doar 8 dețin autorizație de securitate la incendiu, emisă în perioada noiembrie 2015 - septembrie 2017."

Termenul pentru intrarea în legalitate a localurilor a fost amânat de trei ori de autorități. Începând cu aceast lună, se pot da amenzi. Sunt scutiți până la finalul anului cei care au depus dosarul până la data de 1 octombrie. Dar unele obiective n-ar putea obține niciodată acest document.

În cartierul Pantelimon există un azil de bătrâni care vrea să obțină autorizația de securitate la incendiu. Lângă el se află o firmă de contabilitate. Cei 10 centimetri care despart cele două clădiri nu sunt de ajuns pentru obținerea documentului. Legea cere o distanță de minimum 30 de centimetri între ele.