Opt cluburi din 5700. Doar atâtea au autorizație de securitate la incendiu, în Capitală. Practic, clienții lor sunt victime ale aceleiași inconștiențe care a omorât tinerii din Colectiv, în urmă cu doi ani. Legile care au apărut după tragedie nu au simplificat procedura de obținere a acestor documente. Așa că mulți patroni s-au lăsat păgubași, arată un reportaj realizat de  observator.tv.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București: „Există 5700 de obiective care au destinația de bar, club sau discotecă și doar 8 dețin autorizație de securitate la incendiu, emisă în perioada noiembrie 2015 - septembrie 2017."

Termenul pentru intrarea în legalitate a localurilor a fost amânat de trei ori de autorități. Începând cu aceast lună, se pot da amenzi. Sunt scutiți până la finalul anului cei care au depus dosarul până la data de 1 octombrie. Dar unele obiective n-ar putea obține niciodată acest document.

În cartierul Pantelimon există un azil de bătrâni care vrea să obțină autorizația de securitate la incendiu. Lângă el se află o firmă de contabilitate. Cei 10 centimetri care despart cele două clădiri nu sunt de ajuns pentru obținerea documentului. Legea cere o distanță de minimum 30 de centimetri între ele.