ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Fumio Kishida a declarat luni că Japonia va aborda scăderea rapidă a natalității, astfel încât țara să poată susține puterea națională, potrivit AP.

„Nu mai putem pierde timpul în privința politicilor pentru copii și a sprijinului pentru creșterea copiilor", a spus el. „Trebuie să stabilim o societate economică care să acorde prioritate copiilor și să întoarcem rata natalității".
 

Populația Japoniei, de peste 125 de milioane de locuitori, este în scădere de 14 ani și se preconizează că va scădea la 86,7 milioane până în 2060. O populație în scădere și îmbătrânită are implicații uriașe pentru economie și securitatea națională. Kishida s-a angajat să consolideze sprijinul financiar pentru familiile cu copii, inclusiv mai multe burse, și a declarat că va elabora un set de măsuri de „diferite dimensiuni".
 
Până în prezent, eforturile de a încuraja oamenii să aibă mai mulți copii au avut un impact limitat, în ciuda subvențiilor pentru sarcină, naștere și îngrijirea copiilor.
 
Unii experți spun că subvențiile guvernamentale tind în continuare să vizeze părinții care au deja copii, mai degrabă decât să elimine dificultățile care îi descurajează pe tineri să își întemeieze o familie. Parlamentarii opoziției au pus la îndoială modul în care guvernul lui Kishida va gestiona cheltuielile mari pentru politicile cheie.
 

„Națiunea noastră este pe punctul de a afla dacă își poate menține funcțiile societale", a declarat Kishida într-un discurs politic la deschiderea sesiunii parlamentare din acest an.

„Este acum sau niciodată când vine vorba de politicile privind nașterile și creșterea copiilor - este o problemă care pur și simplu nu mai poate aștepta", a adăugat el.