ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Social Democrat a a organizat joi prima întâlnire ONG-urile din domeniul protecției mediului, unele dintre cele mai vocale organizații din spațiul public. Discuțiile au vizat, potrivit unui comunicat al PSD, oportunitățile de finanțare din fonduri europene a ONG-urilor de mediu, dar și despre ”un dialog mai strâns între instituțiile publice și ONG-uri”, transmite G4Media.

Conform sursei citate, din partea PSD au participat șefii unor instituții care gestionează fonduri UE de sute de milioane de euro:
 
Laurențiu Necolaescu – președinte Administrația Fondului de Mediu, Laurențiu Alexandru Păștinaru – președinte Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Florin Bănică – comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Sorin Lucaci – director general Apele Române, Mihaela Frăsineanu – secretar general adjunct în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, secretarii de stat Dan Chiru și Bogdan Balanișcu, din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

ONG-urile reprezentate la întâlnire au fost „Act for Tomorrow”, „Green Revolution”, „Viitor Plus”, „Eco-Civica”, „Natura 2000”, „Pădurea De Mâine”, „Kogayon”, „Parcul Natural Văcărești”, „Podișul Nord Dobrogea”, „Progresul Silvic”, Asociației Generale a Inginerilor din România, Federației pentru Apărarea Pădurilor.