ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul site de social media al lui Donald Trump, Truth Social, va fi lansat astăzi, de ziua președinților SUA. Lansarea va restabili prezența lui Trump pe rețelele de socializare la mai bine de un an după ce acesta a fost interzis pe Twitter, Facebook și YouTube după evenimentele de la Capitoliu din 6 ianuarie, în urma cărora fost acuzat că postează mesaje care incită la violență, potrivit Reuters.

 
La 15 februarie, fiul cel mare al lui Trump, Donald Jr., a postat pe Twitter o captură de ecran a contului verificat al tatălui său @realDonaldTrump Truth Social cu o singură publicație, sau "realitate", pe care acesta a încărcat-o la 14 februarie: "Pregătiți-vă! Președintele vostru preferat vă va vedea în curând!"


Condusă de fostul consultant republican al SUA Devin Nunes, Trump Media & Know-how Group (TMTG), întreprinderea din spatele Truth Social, va face parte dintr-un portofoliu în creștere de firme de expertiză care se se vor poziționa ca viitori campioni ai libertății de exprimare și speră să atragă clienți care simt cu adevărat că opiniile lor sunt reprimate pe platforme comparabile cu Twitter, Fb și YouTube.

"Săptămâna aceasta vom începe să ne lansăm pe Apple App Retailer. Acest lucru va fi superior, deoarece vom avea atât de mulți oameni în plus care pot fi pe platformă", a declarat Nunes într-o privire duminică la emisiunea "Sunday Morning Futures with Maria Bartiromo" de la Fox Information.

"Obiectivul nostru este, cred că îl vom atinge, cred că până la sfârșitul lunii martie vom fi complet operaționali cel puțin în interiorul SUA", a adăugat el.

Truth Social va fi lansat în cursul zilei de azi.