ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Daniel a transmis joi un mesaj la slujba de înmormântare a consilierului patriarhal Aurel Drăguș, coordonator al Sectorului economic-financiar al Administrației Patriarhale, scrie Ziarul Lumina. Acesta a murit pe neașteptate la vârsta de numai 62 de ani, chiar în ziua de Paști, după cum a anunțat ActiveNews

„Hristos a înviat!

Am aflat cu tristețe vestea trecerii din această viață, în a doua zi a Praznicului Sfintelor Paști, luni, 25 aprilie 2022, a domnului consilier patriarhal Aurel Drăguș, coordonator al Sectorului Economic-financiar al Administrației Patriarhale.

Domnul Aurel Drăguș s-a născut la data de 15 noiembrie 1959, în localitatea Tâmboești din județul Vrancea, în familia bunilor creștini Anton și Costina.

A urmat cursurile liceelor bucureștene Alexandru Sahia (profil industrial) și Alexandru Xenopol (profil economic și de drept administrativ), pe care le-a finalizat cu obținerea diplomei de bacalaureat.  A absolvit mai multe cursuri de specializare și formare profesională, în domeniile contabilitate și economie financiară. În anul 2013, a încheiat studiile Facultății de Științe Economice a Universității Nicolae Titulescu din București, obținând diploma de licență în domeniul finanțe și bănci.

După finalizarea studiilor economice liceale, a activat, în perioada 1979 – 1986, în diferite funcții tehnice, în cadrul unor instituții și întreprinderi de stat, precum Postăvăria Română sau Întreprinderea Apă-Canal București. În anul 1986 a fost angajat, prin concurs, la Comitetul de Stat al planificării, în funcția de funcționar principal administrativ, iar în perioada 1986 – 1992 a activat ca revizor de gestiuni, în cadrul Ministerului Comerțului.

După căderea regimului comunist (decembrie 1989), când societatea românească a reînceput dezvoltarea activităților economice cu capital privat, s-a simțit nevoia acută de specialiști în domeniul financiar - contabil. În acest context nou, domnul Aurel Drăguș a făcut trecerea de la stat la privat, activând cu succes, vreme de 15 ani (1992-2007) în aceeași funcție de revizor, în cadrul unor societăți comerciale particulare. Totodată, a ocupat, timp de opt ani, funcția de vicepreședinte al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

Din data de 1 februarie 2007 a fost angajat în cadrul Administrației Patriarhale, iar din anul 2009 a fost numit, prin concurs, în cadrul aceleiași instituții bisericești, contabil – șef și consilier patriarhal.   

S-a remarcat în rândul celor mai buni specialiști în domeniul economic - financiar, primind responsabilități de conducere la nivelul Patriarhiei Române. A coordonat timp de peste un deceniu Sectorul economic – financiar al Administrației Patriarhale.

În urmă cu doar o lună, în data de 24 martie 2022, la împlinirea a 15 ani de activitate în Patriarhia Română, i-am acordat domnului consilier patriarhal Aurel Drăguș Ordinul Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit pentru mireni, după ce, în anul 2016, i-am acordat Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena, pentru contribuția sa însemnată la ducerea la bun sfârșit a proiectului de restaurare a Palatului Patriarhiei.

În calitate de fiu dreptcredincios al Bisericii Ortodoxe Române, a fost, în perioada 2009-2022 membru în Consiliul Național Bisericesc, organism central executiv al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, precum și în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor, organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei.

Înzestrat de Dumnezeu cu mulți talanți, pe care i-a făcut să rodească, domnul Aurel Drăguș rămâne un model de performanță profesională și credință unită cu fapta, care ne-a lăsat drept moștenire rezultatele vastei sale activități, dar și un model de bunătate și respect față de semeni.

Am amintit doar câteva dintre meritele și realizările unui bun profesionist, care s-a dedicat cu toată capacitatea sa intelectuală slujirii Bisericii lui Hristos.

Însă, înainte de toate aceste merite și fapte de vrednicie, domnul Aurel Drăguș a fost un om foarte bun, un creștin autentic, întotdeauna vesel și un tată generos pentru cei doi copii ai săi.

În Săptămâna Luminată de Învierea Domnului, la ceas de vremelnică despărțire, ne aducem aminte cu profundă recunoștință de faptele sale, care sintetizează o viață trăită în duhul iubirii de Biserică și neam.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Cel ce a înviat din morți, să odihnească sufletul robului Său, Aurel, împreună cu drepții, în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi, să mângâie familia îndurerată și prietenii îndoliați și pe toți care, astăzi, sunt întristați de această plecare dintre noi a distinsului consilier patriarhal Aurel Drăguș.

Veșnica lui pomenire din neam, în neam!”, a transmis, joi, Patriarhul Daniel, alături de „părintești binecuvântări și condoleanțe pentru toți cei îndoliați”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews