ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Muftiatul Cultului Musulman a luat decizia ca accesul credincioșilor musulmani în incinta Muftiatului Cultului Musulman din România  să fie permis doar în baza certificatului verde, fiind primul dintre cultele religioase care solicită dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test negativ, după restricțiile care au început, în mod oficial, luni, 25 octombrie.

„Conform reglementărilor legale în vigoare (Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1090/2021), vă informăm că accesul în incinta Muftiatului Cultului Musulman din România este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a transmis Muftiatul Cultului Musulman, conform Știripesurse.

„În contextul sanitar actual, este foarte important pentru fiecare dintre noi să avem grijă de noi și de cei din jur, să ne protejăm sănătatea și să facem același lucru și cu cei dragi. Anul acesta, virusul SARS-CoV-2, care ne-a bulversat pe noi toți de mai bine de un an și jumătate, în urma mutațiilor suferite, este mai contagios decât în urmă cu un an, dar anul acesta, față de acum un an, avem cea mai rentabilă armă de a lupta împotriva lui: vaccinul! După ce a primit primele două doze de vaccin la începutul acestui an, șeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf, merge astăzi pentru a primi a treia doză (booster), îndemnându-i totodată pe toți membrii comunității să apeleze cu încredere la vaccin, pentru a-și asigura o rezistență mai mare la virus”, comunica Muftiatul, pe 18 octombrie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews