ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Ucraina n-a făcut în ultimii ani decât să închidă școlile cu predare în limba română, școli din România și-au chemat elevii să se îmbrace în culorile steagului Ucrainei joi, 24 martie, pentru „Ziua Umanității”, desfășurată sub sloganul „Here for Ukraine” (Aici pentru Ukraina).

Ideea i-a venit unui ONG „educațional” fondat de câțiva români care își scriu comunicatele mai mult în limba engleză. Dacă în pandemie promovau masca și plexiglasul, cei de la WellBeing Institute s-au reprofilat repede pe propagandă și ajutoare cu și despre Ucraina. Au implementat ideea unei colecte printre școlari la Transylvania College din Cluj-Napoca (o școală cu clasele 0-12 acreditată de Ministerele Educației din România și Marea Britanie), invitând și alte școli să se înroleze în această „brigadă” de apărare a patriei altora.

În plasă a căzut și Liceul Teoretic „Ioan Petruș” din Otopeni, al cărei director, Viorica Herea, i-a invitat astăzi pe elevi să se îmbrace bicolor, să discute la clasă despre războiul din Ucraina, să formeze în curtea școlii un steag ucrainean uman rezultat din culorile hainelor lor și să doneze între 0,05 și 5 lei pentru ajutorarea „copiilor din Ucraina”. Am căutat în zadar pe site-ul acestei instituții să vedem ce proiecte sau activități școlare a desfășurat inimoasa directoare internaționalistă de ziua României sau, pentru că ne place data de 24, de ziua Unirii lui Cuza. Nu am găsit nimic de acest fel printre cele doar 6 proiecte cu care se laudă instituția. Să înțelegem că împlinirea unei luni de la începutul războiului din Ucraina era doar o modalitate facilă de a ieși în față după prea mult timp de stat pe margine?

 

P.S.: Rămâne stranie ideea de a strânge bănuți de la școlarii români pentru Ucraina, într-o țară în care s-au țesut scandaluri publice pe tema fondului clasei/școlii și s-a ajuns la concluzia că școlile nu trebuie să colecteze bani de la elevi.