ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La încheierea manifestărilor dedicate aniversării a trei decenii de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei, mai mulți ierarhi de pe ambele maluri ale Prutului vor sluji joi la Chișinău, transmite agenția oficială a Patriarhiei, Basilica.

Sfânta Liturghie va fi oficiată la biserica „Sfântul Apostol Andrei” din orașul Durlești, municipiul Chișinău, de următorii ierarhi: Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei, Mitropolitul Petru al Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, Episcopul Qais de Erzurum (Patriarhia Antiohiei), Episcopul Ignatie al Hușilor, Episcopul Antonie de Bălți, Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud.

Între participanți se vor afla reprezentanți ai Guvernului României, ai Guvernului Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, precum și ai Asociațiilor Nonguvernamentale.

Slujba va fi transmisă în direct pe posturile de televiziune TVR Moldova și TV Moldova1, pe Doxologia și pagina de Facebook a Mitropoliei Basarabiei, mai anunță sursa citată.