ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii familiilor Măceșanu și Cumpănașu au comemorat sâmbătă un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu, neelucidată deplin nici până astăzi. Aceștia au refăcut traseul pe care a plecat Alexandra și s-au oprit în punctele importante, printre care Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, casa familiei Dincă, sediul Poliției Municipiului Caracal, unde au aprins candele, din care au alcătuit cuvântul „ALEXA”. De asemenea, familia Alexandrei a purtat pancarte cu portretul tinerei sau cu mesaje precum „Alexandra este vie” și „Familia Dincă, la pușcărie!”.

Cu o seară înainte, Alexandru Cumpănașu, unchiul victimei de la Caracal, a postat pe pagina lui de Facebook un șir de întrebări, observații și nedumeriri care, la un an de la tragicul eveniment, au rămas fără rezolvare din partea autorităților.

„Fix acum UN AN Alexandra a disparut‼️Ieri l-am confruntat pe procurorul Popescu care încerca să fugă disperat de mine deși declar public că doream doar niște răspunsuri ‼️A trebuit să mă pun în fața mașinii lui pt a nu-l lăsa să fugă ‼️Ce avem după un an? Mai multe întrebări decât răspunsuri:
1. Cine a acoperit REȚEAUA care include copiii și complicii lui Gheorghe Dinca!?
2. De ce s-au opus Popescu, Zavoianu, Vasilescu, Pistol, Mirea la propunerea lui Alexe de a se intra peste Dinca fără mandat încă de la ora 2200?
3. De ce DIICOT a tratat cazul ca pe un caz de omor și nu de trafic de persoane. Deși are și avea dovezi multiple?
4. De ce nu au audiați/reaudiati soția și copiii lui Gheorghe Dinca deși am formulat solicitări multiple?
5. De ce NU a fost audiat CUSCRUL lui Dinca după declarațiile publice fără echivoc cu privire la traficul de persoane al ginerelui său dar și al lui Gheorghe Dinca?
6. De ce au refuzat procurorii audierea parlamentarilor de Olt, personal depunând dovezi la parchet privind relația dintre Dinca și unul dintre aceștia?
7. De ce au refuzat propunerea noastră de audiere a prietenului Alexandrei desi acesta a fost ultima persoană care a vorbit cu Alexandra? De ce după refuzul transmis a fost totuși audiat fără anunțarea avocatului nostru? Acesta are doua declarații contradictorii: înainte să plece Alexandra de acasa i-a spus acesteia că se pregătește să plece și el spre Caracal iar prietenilor Alexandrei le-a spus că el se afla deja în Caracal ?
8. De ce Alexandra nu a fost căutată niciodată la nivel internațional ?
9. Unde este ceasul Alexandrei? Ținea la el mai mult decât la orice bijuterie‼️
10. De ce Mirea a cerut date la furnizorul de telefonie mobila abia la ora 2200 privind proprietarul nr de tel de pe care a sunat Alexandra!? Deși acesta figura ca fost abonament al lui Gheorghe Dinca‼️Cu toate acestea la ora 2200 cunoșteau identitatea celui care deținea cartela de pe care a sunat Alexandra‼️
12. De ce procurorul de caz Popescu care a eșuat în salvarea Alexandrei a fost repus în funcție? Pentru a cerceta același tip de fapte ca în cazul Alexandrei? De ce SIIJ nu l-a trimis încă în judecata?
13. Ce a vorbit cu adevărat Pistol cu Alexandra în cele 20 minute? Dincolo de varianta lui...
14. De ce operatorii 112 nu au fost audiati în calitate măcar de martori pt lipsa crasă de profesionalism și umilirea Alexandrei?
15. De ce mărturiile lui Cilan și ale altor 3 martori din Arad au fost ignorate despre traficul de persoane și proxenetismul practicat de către copiii lui Dinca împreună cu cetățeni italieni?
16. Cum este posibil ca polițiștii trimiși de la ora 2200 să "supravegheze" casa lui Dinca nu au simțit miros de carne arsa, fum sau nimic în neregula in curtea lui Dinca, conform propriilor declaratii făcute în fața SIIJ?
17. De ce s-a antepronuntat actualul șef DIICOT în data de 26 iulie ca Alexandra este moartă fără a avea nici o probă în acest sens? Atunci era șefa echipei de cercetare în cazul Alexandrei.
18. Cum au ajuns să o includă pe Luiza Melencu în cazul Alexandrei fără existența unui element comun în afară de declarația lui Dinca? Încadrarea a rămas tot pt omor și nu pt trafic de persoane‼️
19. De ce a recunoscut Dinca fapte de care nu era acuzat? Ce înțelegere i s-a oferit!?
20. De ce Dinca spune acum ceea ce a spus toată țara: că nu a omorât-o pe Alexandra și că era imposibil să ardă în acel mini-butoi?
21. De ce după ultima declarație nu a fost reaudiat ținând cont că principala probă a DIICOT este mărturia lui care acum în fața instanței este cu totul alta?
22. De ce în mod suspect TOȚI liderii politici (cu mici exceptii) NU au avut poziții publice față de această tragedie care ține prima pagină de 1 an?
23. De ce Parlamentul a REFUZAT constituirea unei comisii de anchetă parlamentară in acest caz deși în alte cazuri cu "iz" politic nu a fost nici o problema?
24. De ce Avocatul Poporului a tratat în derâdere acest caz, fără a se implica în vreun fel?
25. De ce nu ni s-a dat un răspuns cu privire la plangerea penală depusa fata de INML în care noi reclamam falsificarea probelor?
26. De ce nu a fost audiat niciodata fostul șef STS deși avea obligația instalării sistemului Advanced Mobile Location (AML) ce ar fi determinat din start în cazul Alexandrei localizarea acesteia într-un perimetru de 5 metri pătrați?
27. De ce nu au fost audiați șefii clanurilor interlope din Olt?
28. De ce ni s-a refuzat expertiza internațională a ADN pt Alexandra deși am comunicat DIICOT toate datele in acest sens, inclusiv adresa laboratorului unde dorim realizarea acestei contraexpertize?
29. De ce a fost transferat Dinca o săptămâna la București imediat după "marturisire"? Ce s-a negociat în această săptămână ?
30. De ce 300 de polițiști și procurori au săpat și greblat casa și curtea lui Dinca în disperarea lor de a găsi elemente care să confirme teoria omorului antepronuntat de sefa DIICOT in 26 iulie? Nu era mai util să fie dată în urmărire generală cu filtre și tot ce presupune activitatea de căutare?
31. De ce o asociație de procurori a discutat pe forumul intern despre fabricarea de dosare la adresa mea? Lucru care s-a întâmplat fiind construite mai multe astfel de dosare, unul mai aberant ca altul‼️De ce CSM nu s-a autosesizat!?
32. Unde a fost cu adevărat sechestrată Alexandra atâta timp cât descrierea din conversația cu Pistol și elementele din curtea lui Dinca nu corespund‼️
33. De ce martorul RAJ adus de mine și care a dat declarație completă despre traficul de persoane al familie Dinca a fost amenințat de DIICOT?
34. De ce nu a fost audiat și reținut Mihai Zamfir, complice în alte astfel de infracțiuni al lui Dinca deși am prezentat mărturii în acest sens!?
35. Care este ADEVARUL despre ce s-a întâmplat cu adevărat cu Alexandra?”, a scris alexandru Cumpănașu, vineri, pe Facebook