ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banii contribuabililor americani au fost folosiți pentru a experimenta cu coronavirusuri din laboratorul chinez despre care se crede că ar fi sursa pandemiei Covid cu mai mult de un an înainte de izbucnirea epidemiei mondiale, potrivit unei anchete, relatează Daily Mail.

Institutul Național de Sănătate (NIH), sub conducerea doctorului Anthony Fauci, au infectat 12 lilieci egipteni de fructe cu un virus "asemănător cu cel al SARS" numit WIV1 într-un laborator din Montana în 2018.

WIV1-coronavirusul a fost expediat din laboratorul din Wuhan despre care FBI crede că a provocat pandemia Covid și a fost testat pe lilieci achiziționați de la o grădină zoologică din Maryland, aflată 'la marginea drumului'.

Cercetările - dezvăluite în această săptămână de un grup de campanie - au stabilit că noul virus nu ar putea provoca o 'infecție robustă'.

Dar cercetarea este o dovadă în plus a legăturilor dintre guvernul american și laboratorul Wuhan, precum și a finanțării cercetării virusurilor periculoase în întreaga lume.

Lucrarea - Coronavirusul WIV1-CoV asemănător SARS nu se replică la liliecii de fructe egipteni - a fost publicată în revista Viruses în 2018. Studiul a fost semnalat pentru prima dată de DRASTIC, un grup de activiști pe internet care investighează originile Covid-19 și teoria scurgerilor de laborator. 

Grupul White Coat Waste Project folosește acum Legea privind libertatea de informare pentru a solicita mai multe detalii despre experiment. 

White Coat Waste Project este un grup de supraveghere care a luptat pentru a opri trimiterea de bani din taxele americane în străinătate pentru a finanța cercetări periculoase privind virușii.

Experimentul din 2018 a fost efectuat la Laboratoarele Rocky Mountain ale NIH din Montana, care a fost supervizat de Fauci, fostul director al National Institutes of Allergy and Infectious Diseases.

Cercetarea a fost un proiect comun între Laboratoarele Rocky Mountain ale NIH și colaboratorul Institutului de Virologie Wuhan, Ralph Baric, de la Universitatea din Carolina de Nord. 

Oamenii de știință au obținut 12 lilieci egipteni fructiferi de la o grădină zoologică din Maryland și le-au inoculat virusul WIV1-coronavirus, care a fost detectat pentru prima dată la liliecii cu potcoavă rufală din China. 

Aceștia au efectuat zilnic examinări asupra animalelor și au măsurat lucruri precum greutatea corporală și temperatura. Oamenii de știință au luat, de asemenea, probe din nasul și gâtul liliecilor.

În zilele trei, șapte și 28, patru dintre lilieci au fost eutanasiați, iar inima, ficatul, rinichii, splina, vezica urinară, organele de reproducere, ochii și creierul lor au fost colectate pentru analiză. Oamenii de știință au analizat, de asemenea, numărul de celule albe din sânge și anticorpii. 

Cercetătorii au stabilit că WIV1-coronavirus nu a provocat "o infecție robustă" și "au observat dovezi foarte limitate de replicare a virusului". 

Liliecii fuseseră trimiși de la o grădină zoologică din Maryland, aflată 'la marginea drumului', la instalația din Montana, se presupune că au fost trimiși de către curatorul grădinii zoologice și directorul de sănătate animală, care lucrase anterior la laboratoarele interne de testare a animalelor de la NIH între 2003 și 2012, a precizat WCW. 

Situată în Thurmont, Maryland, la mai puțin de 15 minute de Camp David, Catoctin Wildlife Preserve (CWP) are un istoric de încălcări ale bunăstării animalelor și a fost amendată cu 12.000 de dolari în 2012 pentru adăpostirea slabă și periculoasă a animalelor și îngrijire inadecvată a acestora. 

Înregistrările arată că rezervația a închis 523 de animale reglementate la nivel federal până în aprilie 2023, inclusiv 241 de lilieci, dintre care 41 erau lilieci egipteni fructiferi.

Un vizitator a lăsat o recenzie luna trecută: "Cum de acest loc este legal?

'Am plecat cu inima frântă și tristă. Incintele sunt atât de mici și nu sunt bine întreținute. Acest loc este atât de neîngrijit. Este îngrozitor. Trebuie să fie închis. Poți vedea durerea în ochii acestor animale. Trebuie făcut ceva în legătură cu acest loc.

'Aceasta nu este o rezervație. Este un loc în care animalele sunt trimise să sufere și să fie expuse pentru oameni. Este dezgustător'. 

În ciuda lipsei de transmitere la lilieci în 2018, cercetări similare periculoase privind virușii care ar putea declanșa o altă pandemie sunt în curs de desfășurare în întreaga lume de ani de zile. 

Și, deși există o dezbatere cu privire la faptul dacă pandemia a început pentru că un virus a sărit de la animale la oameni sau a fost scăpat dintr-un laborator din China, teoria scăpării din laborator este cea la care aderă acum FBI și alte agenții guvernamentale.

Cel mai recent, DailyMail.com a dezvăluit săptămâna trecută că vânătorii chinezi de viruși au făcut experimente cu noi agenți patogeni care au o "probabilitate ridicată" de a infecta oamenii, în ciuda temerilor că experimente similare au dus la apariția epidemiei Covid.

DailyMail.com a mai relatat în august că milioane de dolari ai contribuabililor americani sunt trimiși către laboratoare dubioase din China pentru a finanța experimente crude și periculoase pe animale.