ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea a anunțat joi apariția la Editura Rao a unei cărți ce poartă semnătura lui și titlul simbolic de „Lamentabilul amurg al zeilor”. Simbolic pentru al doilea an de regim pandemic, în care cad măști, cad imperii, se abandonează vechii idoli și se clădesc alții noi, într-un cuvânt, apune o întreagă epocă și, o dată cu ea, se sting și zeii care au patronat-o.

„Cu o întârziere de aproape 4 luni, a apărut cartea mea, intitulată Lamentabilul amurg al zeilor. 

Speram să sărbătoresc ieșirea din simulația ridicolă în care trăim cu o lansare a cărții într-un spațiu fizic. În schimb, am adunat atâtea texte încât să adun și un volum doi… 

Urmăritorii acestei pagini care nu au fost ținuți la distanță de scriiturile mele prin așa-numitul news feed (care numai alimentare a știrilor nu e…) cam știu ce cuprinde această carte : un jurnal de p(l)andemie și o serie de eseuri despre libertăți pierdute și despre nimicnicia interioară care ne pregătește pentru a fi umpluți cu cei care se auto-intitulează "noi înșine”. 

Mulțumesc, oricum, celor care, măcar un pic, au intrat în comuniune de idei și trăiri cu mine, nevolnicul”, a anunțat Gheorghe Piperea pe Facebook joi, 29 iulie 2021. 

Îi mulțumim și noi valorosului colaborator al ActiveNews, autor a numeroase articole de opinie și subiect al multor știri care ne-au ținut atenția vie. Îl felicităm pentru această apariție publicistică și așteptăm cu același interes și al doilea volum, despre care a sugerat că se conturează.

Câteva cuvinte despre volumul actual, scrise chiar de autor: „Evenimentele petrecute în ultimul an și jumătate, pandemia care a pus stăpânire pe întreaga lume, dând peste cap viețile tuturor și împărțind societatea în două tabere, adesea, aflate în opoziție - cea a nou-normalilor sau „covidulilor” și cea a negaționiștilor -, încercările celor din domeniul sănătății - tratamente, protocoale, vaccinuri -, dar și ale guvernanților - planuri de redresare, ajutoare de stat etc. - de a le pune capăt, în speranța revenirii la normalitatea post-pandemică, sunt toate trecute prin filtrul conștiinței și analizate din perspectiva subiectivă a negaționistului declarat și asumat”.

Gheorghe Piperea este avocat, doctor în drept al Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne din capitala Franței, specializat în insolvență, societăți comerciale, piață de capital, protecția consumatorilor, dreptul transporturilor și drept bancar, și profesor de drept comercial și dreptul transporturilor al Facultății de Drept din cadrul Universității București. a fost, pentru o scurtă perioadă, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 1 din București, iar din 2007 este membru al Consiliului Baroului București.

În ultimii ani, a fost inițiatorul unor mari procese colective de tip class action desfășurate în țară, fiind cunoscut în special pentru procesele intentate unor bănci comerciale pentru comisioane abuzive introduse în contractele de creditare, câștigând o parte dintre aceste procese și obținând chiar încuviințarea executării silite contra băncilor pierzătoare.
 
Autor a cel puțin 9 volume de specialitate, Gheorghe Piperea a mai editat la Editura C.H. Beck cărțile Cap, câștig eu, pajură, pierzi tu (Ia-ți un lag) și Parakletos.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews