ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, 29 noiembrie, de la ora 11.00, în sala Magna a Arhiepiscopiei Tomisului (str. Arhiepiscopiei, nr. 23), va avea loc o lansare de carte, transmite Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. Este vorba despre următoarele volume:
 

1. IPS Teodosie, Tezaurul Tomitan, ed. Revers;

2. IPS Teodosie, Tezaurul ortodox și bizantin (secolul I - 1453), ed. Revers;

3. Nouă volume din colecția Biblioteca Eminescu, coordonator Acad. Prof. Constantin Barbu;

4. Volumul I din colecția Monumentele Istorice Ortodoxe și Bizantine, este vorba despre textul celei mai vechi Evanghelii păstrate la Cambridge. Colecția cuprinde cele mai vechi manuscrise din Sfintele Evanghelii, datate în secolele III-IV, ce fac parte din seria documentară Mitropolia Tomisului;

5. Un volum ce conține 38 de papirusuri cu texte din Sfânta Scriptură.

Volumele vor fi lansate de către Acad. Prof. Constantin Barbu, sub egida Academiei Tomitane. Evenimentul se va desfășura în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și este prilejuit de sărbătorirea Sfântului Apostol Andrei.

Lansarea de carte va fi moderată de către lector univ. dr. George Daniel Petrov și este organizată de către Academia Tomitană, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului.