ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 1.500 de persoane au protestat în Capitală, formând un lanț uman în fața Palatului Parlamentului, față de proiectul privind legea vaccinării, despre care spun că încalcă Constituția.

Protestul a fost organizat de mai multe ONG-uri, între care Asociația Pro Consumatori, Asociația Pro Decizii Informate, Asociația Lion Mentor, Alianța Părinților din România, care susțin că prin legea vaccinării obligatorii este încălcată Constituția.

La protest au participat părinți cu copii, dar și un grup de călugărițe, iar unii participanți au venit din afara Bucureștiului, cu autocare.

Manifestanții - care au avut pancarte cu mesaje precum „Corpul meu, alegerea mea, nu obligativității vaccinării", „Noua armă - vaccinul - genocidul lent", „Vrem răspundere penală pentru producătorii de vaccinuri" - au format un lanț uman în fața Palatului Parlamentului.
 
La finalul protestului, psihologul Nicoleta Vascan a vorbit despre legea vaccinării și a transmis un mesaj parlamentarilor care vor decide soarta românilor. 

„Există realitatea care se manifestă astăzi, la nivel legislativ și implicațiile acestei legi aprobate care se poate vedea în planul personal al fiecărei persoane care a manifestat aici. Practic, ce se întâmplă? Pe mine nu mă interesează cât de important este din punct de vedere medical vaccinul în sine, este aparte de formarea mea profesională. Pe mine mă interesează ca psiholog ortodox, mă interesează respectarea dreptului fundamental al persoanei umane. Conștiința, cum spunea Sf. Apostol Pavel, este chipul lui Dumnezeu din om. Spunea Sf. părinte Iustin Pârvu: „Rămâneți uniți! Altfel se pierde acest neam". În momentul în care un Parlament îmi impune ca eu să consum un medicament, departe de istoricul meu medical, ce se întâmplă cu mine? De cine mai ascult eu? Unde este libertatea? Unde este liberul arbitru pe care Însuși Dumnezeu mi l-a îngăduit. Așadar, astăzi m-am alăturat cu durere acestor oameni care în manieră impresionantă s-au ținut mână de mână. Pentru ce? Pentru a-și apăra dreptul, dreptul de a exista. Să știți că lipsa de implicare, lipsa de manifestare personală povestește despre o boală a conștiinței. 

N-am vrut să fiu responsabilă de malpraxis în raport cu mine, cu propria-mi conștiință. Vreau ca fiecare dintre noi să avem curajul să ne cerem drepturile. Am ajuns să dezvoltăm un neam care își refuză dreptul, dreptul de a exista. Există dincolo de toate o îngăduință a lui Dumnezeu, dacă Dumnezeu va îngădui, se va înfăptui. Dar dacă Dumnezeu nu va îngădui, sunt convinsă că manifestul de astăzi va avea răsunet în conștiința celor care au votat, celor care au semnat pentru aplicarea acestei legi. Dacă Dumnezeu Însuși nu a ajuns la a lor conștiință, oare cum aș mai putea ajunge eu? Am venit astăzi aici pentru a manifesta în tăcere. Nădăjduiesc ca prezența noastră să fie acel mesaj concret către conștiința celor care au semnat și vor semna în continuare tot felul de legi aberante care încalcă flagrant dreptul meu de a exista”, a spus psihologul Nicoleta Vascan pentru ActiveNews.

 
ACTUALIZARE ORA 19:00 Costel Stanciu, președinte APC, a vorbit despre ceea ce presupune eventuala aprobare a legii privind vaccinarea obligatorie.
 
„Atragem atenția parlamentarilor români că se află într-o gravă eroare, că vor fi părtași la votarea unui proiect de lege anticonstituțional. Se încalcă dreptul la integritate fizică și psihică a cetățeanului român, se încalcă și alte tratate internaționale la care România este parte și la care a achesat. Din păcate în toate comunicările publice făcute de către reprezentanții instituțiilor statului român, nu ni s-a spus că este vorba și despre vaccinarea obligatorie a adulților, nu ni s-a spus că o epidemie se poate declanșa de către o comisie consultativă printr-un ordin al ministrului Sănătății, ba se poate declanșa o epidemie în România, se poate declanșa și în urma unei recomandări a Organizației Mondiale a Sănătății. Să ne aducem aminte cu toții ce s-a întâmplat cu gripa aviară, când ne-am dat seama după câteva luni că de fapt nu a fost o gripă aviară, dar atunci vaccinarea nu era obligatorie. 

Eventuale epidemii false ar duce la vaccinarea unor cetățeni și ar duce și la îmbolnăvirea lor. Sunt împotriva obligativității vaccinării, deci ficare cetățean al acestei țări trebuie să decidă ce face cu corpul lui. Se încalcă și legea privind drepturile pacienților: prelevarea de probe sau administrarea unor medicamente sau realizarea unei proceduri medicale trebuie să se realizeze numai cu consimțământul informat al pacientului. Nădăjduim că în Camera Deputaților, care este forul decizional pe acest proiect de lege, se vor schimba fundamental lucrurile. Dacă nu se vor schimba, vom ataca această lege la Curtea constituțională, deci în continuare vom face toate demersurile legale pentru a opri aplicabilitatea acestui act normativ anticonstituțional. La organizarea acestui protest au participat opt organizații neguvernamentale, au venit oameni din țară cu autocarele din mai multe orașe ale țării.”, a spus Costel Stanciu, președinte APC. 
 

ACTUALIZARE ORA 15:35 Se formează lanțul uman în jurul Palatului Parlamentului. 

Imagini despre desfășurarea lanțului uman AICI. 

,,Astăzi înconjurăm Parlamanetul! Nu suntem cobaii voștri!"

Posted by ActiveNews on 29 Octombrie 2017
Mai mulți oameni au luat cuvântul și au vorbit despre problemele care sunt ascunse în spatele vaccinării obligatorii.
 
„Fără acordul nostru se încearcă introducerea în corpul nostru a unor produse biologice, a unor microorganisme vii, a unor substanțe chimice despre care multe instituții de cercetare, universități de prestigiu din întreaga lume au arătat că sunt toxice pentru organismul nostru. Se încalcă legea privind drepturile pacienților”, a spus Costel Stanciu, președinte APC.

„De câteva luni de zile se află în dezbatere această lege aberantă propusă de guvernul României, se pare la indicații prețioase din afară... Oameni din România, cu copii, au venit la minister să-și plângă necazurile pentru copiii care au fost grav afectați ca urmare a unor vaccinuri. Reprezentanții guvernului se uitau la aceștia cu superioritate de parcă oamenii de acolo erau niște animale”, a spus Cristi Filip, președintele Alianței Părinților.

„Ca părinte a doi copii care au fost vaccinați în primii ani, până am înțeles consecințele, mă simt mai responsabil acum când înțeleg pe lângă ce am trecut. Am impresia că am fost într-o mașină căreia i s-a rupt frânele și am evitat o coliziune de puțin. Când am aflat care sunt adevăratele implicații, am luat adevărate măsuri”, a spus Adrian Vornicu, specialist în bioelectronică,medicină și fizică cuantică.

Declarațiile integrale pot fi urmărite AICI:
 

 
ACTUALIZARE ORA 15:00 Manifestația a început în fața Palatului Parlamentului.
 
ActiveNews este aici și transmite imagini LIVE
 
ȘTIRE INIȚIALĂ "Prin legea vaccinării obligatorii România ajunge să fie:
- prima țară din lume cu 8 vaccinuri obligatorii la copiii și oricâte altele la copiii și adulți în funcție de voința viitorilor guvernanți sau a companiilor farmaceutice care i-ar putea alege prin lobby sau "doar" mitui pe aceștia;
-singura țară din lume în care vaccinarea nu se va putea refuza fără asumarea unei hărțuiri psihologice pe termen lung și a unor amenzi pe care puțini își vor permite să le plătească;
- singura țară în care miliarde de dolari, banii Casei de Asigurări de Sănătate​,​ se vor scurge către companiile farmaceutice fără nici un control, cu acoperirea declarării unei stări de urgență privind pericolul unei epidemii, cum a fost cazul gripelor aviare și porcine, dovedite ulterior niște fake-news-uri mediatice inițiate chiar de persoane din guvern. 
-​ singura țară din lume care va încălca toate tratatele internaționale și întreaga legislație națională privind drepturile omului și drepturile pacientului​, practic, act simbolic prin care se marchează pierderea suveranității României în fața celor care  impun această lege partidelor politice și aproape întregii mass-media din România. 

Faptul că 99% dintre parlamentari au votat această lege, solidaritate aproape unică în lumea politica românească atât de dezbinată și chiar internațională, este cea mai bună dovadă că România se află deja sub influența unor forțe totalitare, riscând să devină din nou captivă unui nou tip de totalitarism. Omerta mass-mediei românești privind acest eveniment care pune într-un pericol fără precedent libertatea românilor și sănătatea populației arată care este deja influența acestor forțe în spațiul societății românești", se arată în comunicatul primit la redacție.

Opt ONG-uri,  Asociația Pro Consumatori, Asociația Pro Decizii Informate, Asociația Lion Mentor, Alianța Părinților din România, Asociația Christiana, Asociația pentru Apărarea Dreptului la Proprietate și Sănătate al Cetățeanului, Asociația Învață să zbori și Alianța pentru Demnitate Națională organizează duminică, 29 octombrie, ora 14.00, în Piața Constituției, un lanț uman, în jurul Parlamentului României, în semn de protest față de acest act normativ. 
 
De asemenea, în ziua de 31.10.2017, între orele:

10.30 -11.30 se va picheta sediul ALDE,
12.00 -13.00 se va picheta sediul PSD,
14.00 -15.00 se va picheta sediul PNL,
 
 respectiv în ziua de 01.11.2017, între orele:

11.00 -12.00 se va picheta sediul USR,
13.30 -14.30 se va picheta sediul PMP,
15.30 -16.30 se va picheta sediul UDMR,
acțiuni care se vor concretiza prin depunerea unui memoriu referitor la prevederile neconstituționale ale Proiectului de Lege privind vaccinarea persoanelor în România, votat în Senatul României și care urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților. 

Proiectul de lege prevede vaccinarea obligatorie atât a copiilor, cât și a adulților, cu prioritate a personalului medical și din educație, fără o limitare a numărului de doze și fără testări prealabile. În plus, legea condiționează accesul copiilor în instituțiile de învățământ de efectuarea unei scheme obligatorii de 8 vaccinuri.

Proiectul de lege prevede sancțiuni pentru cetățenii și medicii care au alte opinii decât cea acceptată oficial.

„Credem că dezbaterea asupra acestui proiect de lege cu implicații uriașe pentru societatea românească nu s-a încheiat. Aportul unei prese libere este esențial pentru a avea un dialog real pe acest subiect. Dacă libertatea asupra propriului corp este pusă în discuție, atunci și libertatea cuvântului este în pericol. Graba cu care a trecut de Senat acest proiect de lege,  precum și declarația halucinantă a ministrului sănătății referitoare la finalizarea normelor metodologice de aplicare a unei legi care nu a trecut încă de Camera Deputaților și cu atât mai puțin promulgată de președintele Republicii, ridică suspiciuni rezonabile cu privire la parcursul legal al acestui act normativ și la existența unor interese de natură financiară. Declarația recentă a cancelarului Germaniei, doamna Angela Merkel, care se opune instituirii obligativității vaccinării în Germania, ar trebui să dea mult de gândit parlamentarilor români, membrilor Guvernului României și președintelui Republicii în privința necesității obligativității vaccinării”, a declarat Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu, președinte APC.

În urmă cu o săptămână au fost organizate acțiuni de protest în mai multe orașe ale țării, printre care amintim Constanța, Bacău, Timișoara, Craiova, Cluj, Iași etc. Chiar dacă numărul participanților din fiecare oraș nu a depășit câteva sute, este vorba de mii de oameni care realizează că o lege care dă dreptul statului să dispună de corpul unei persoane creează un teren propice instalării unui regim de tip totalitar în România. Așa cum regimul comunist a naționalizat proprietățile în 1948, în 2017 se pare că ne aflăm la un pas distanță de naționalizarea corpului uman, afirmă APC.

"Proiectul de lege încalcă mai multe articole din Constituția României și din Codul Civil, cu privire la dreptul persoanei de a dispune de propriul corp, dar și prevederi ale unor tratate intrenaționale la care România este parte. De asemenea, vine în contradicție directă cu Codul de Deontologie Medicală al Colegiului Medicilor din România.

"În toate deciziile cu caracter medical, (…) interesul și binele ființei umane prevalează interesului societății ori al științei.” (Art. 4 din Codul de Deontologie Medicală al Colegiului Medicilor din România)

"O intervenție în domeniul sănătății nu se poate efectua decât după ce persoana vizată și-a dat consimțământul liber și în cunoștință de cauză.” (Art. 4 din Convenția europeană pentru protecția drepturilor omului și a demnității ființei umane față de aplicațiile biologiei și medicinei).

Reamintim că în România (ca și peste tot în lume), vaccinurile sunt înregistrate la Agenția Națională a Medicamentului; ca orice medicament, trebuie prescrise după o consultație medicală, de către un medic cu drept de liberă practică medicală. Fiecare vaccin este prevăzut cu un prospect în care sunt descrise foarte multe reacții adverse (nedorite):http://www.anm.ro/nomenclator/medicamente?dci=vaccin&page=15 ", precizează comunicatul.

"Vaccinurile sunt medicamente injectabile, sunt produse farmaceutice sofisticate, nu sunt bunuri de larg consum care să fie recomandate întregii populații fără nicio deosebire. În acest context, vaccinarea obligatorie ar însemna administrarea unui medicament întregii populații, sănătoase și bolnave deopotrivă, fie că are nevoie, fie că nu. La nivelul de cunoaștere medicală actual, nu avem însă metode să prevedem care persoane sunt vulnerabile și vor dezvolta efecte nedorite și care nu”, a declarat Dr. Anca Nițulescu, Doctor în Medicină.

"Vaccinul se dorește a fi o metodă de prevenire a bolilor, care se administrează în primul rând persoanelor sănătoase. Un astfel de produs nu poate fi administrat fără discernământ întregii populații. Efectul este că se previne o boală infecto-contagioasă, dar se creează alte boli cronice, cu evoluție imprevizibilă.

Pentru că implică riscuri pentru omul sănătos, vaccinarea, ca procedură medicală obligatorie, încalcă jurământul lui Hipocrate.”, se încheie documentul APC.