ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Walmart a anunțat vineri că angajații complet vaccinați nu vor mai fi nevoiți să poarte mască la locul de muncă începând de marți, în urma ultimelor îndrumări ale Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor, informează Reuters.

Cel mai mare retailer din lume a precizat, într-o notă internă adresată magazinelor din SUA, Sam's Clubs și unităților din lanțul de aprovizionare, că lucrătorii nevaccinați trebuie să poarte în continuare acoperitoare pentru față. Clienților vaccinați și membrilor Sam's Club li se va permite să facă cumpărături fără mască începând de vineri.

Walmart este primul mare retailer care revine asupra politicii sale de obligativitate a măștilor, după ce CDC a informat joi că persoanele complet vaccinate nu trebuie să poarte măști în aer liber și pot evita să le poarte în interior în majoritatea locurilor.

"De asemenea, analizăm dacă măștile pot fi încă necesare pentru anumite de locuri de muncă, din motive de sănătate și igienă și vom împărtăși în curând îndrumări suplimentare", se arată în memoriul văzut de Reuters.

Walmart a fost unul dintre mai mulți retaileri care în iulie au început să ceară ca personalul și clienții să poarte măști pentru a preveni răspândirea Covid-19. La vremea respectivă, mai multe magazine au ezitat să impună această obligație, de teamă să nu antagonizeze cumpărătorii, fiind postate online numeroase videoclipuri cu confruntări între clienți și angajați.

„Măștile vor continua să fie cerute de unele ordonanțe ale orașelor și statelor, iar noi vom respecta aceste cerințe”, a declarat Walmart, adăugând că va comunica cu magazinele locale, cluburile sau echipele de gestionare a instalațiilor pe măsură ce reglementările se schimbă.

De asemenea, retailerul cu sediul în Bentonville, Arkansas, a declarat că va oferi 75 de dolari angajaților de pe teren din SUA care au fost vaccinați ca un stimulent.

"Îi încurajăm pe toți asociații să se vaccineze și să ajute la stoparea acestei pandemii", se arată în nota de informare.