Alăptarea timp de cel puțin șase luni reduce cu 19 % riscul de a dezvolta leucemie în copilărie, relevă un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Haifa din Israel.

Oamenii de știință au făcut această descoperire după trecerea în revistă a 18 de studii diferite, în timp ce o altă analiză separată a 15 studii a constatat că diferența de risc este de 11 procente, informează Herald.ie, citat de Agerpres.

Cercetătorii sugerează că mai sunt multe de făcut pentru a educa femeile cu privire la beneficiile pentru sănătate ale alăptării și, în același timp, ar trebui făcute eforturi pentru a fi mai ușor pentru ele să facă acest lucru în public.

Leucemia este cea mai comună formă de cancer al copilăriei, dar se cunoaște puțin despre cauza care o provoacă.

Alăptarea este recomandată de National Health Service din Marea Britanie ca fiind cea mai sănătoasă opțiune pentru hrănirea copiilor până la vârsta de șase luni.

Autorii studiului sugerează că mai multe mecanisme biologice din laptele matern pot explica rezultatele cercetării, inclusiv faptul că acesta conține multe componente active imunologic și mecanisme de apărare anti-inflamatorii care influențează dezvoltarea sistemului imunitar al copilului.