Laura Codruța Koveși a depus, în luna decembrie 2018, o plângere la CEDO, în care spune că i-au fost încălcate mai multe drepturi atunci când a fost revocată din funcția de procuror șef al DNA, în urma deciziei Curții Constituționale din mai.

„Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, în ceea ce privește revocarea din funcția de procuror șef al DNA, ca urmare a deciziei nr. 358 din 30 mai 2018 pronunțată de Curtea Constituțională”, se arată într-un răspuns al Parchetului General la solicitarea Agerpres.

Pe 9 iulie anul trecut, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce a fost obligat în acest sens de Curtea Constituțională.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.