ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 17:55 Procurorul general al României a anunțat, miercuri, că Laura Codruța Koveși a fost delegată la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018, anunță Agerpres.

„Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei LAURA CODRUȚA KOVESI după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018.
 
Sursa citată menționează că Laura Codruța Kovesi va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 - 2020. 
 
Știrea inițială

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis în această dimineață că Laura Codruța Koveși își va continua activitatea ca procuror la Sibiu, adică acolo unde a activat înainte de a fi numită în 2006 în funcția de procuror general al României, transmite antena3.ro

În ședința secției de procurori de miercuri s-a luat în discuție cererea fostei șefei a DNA de a-și continua activitatea ca procuror la DIICOT Sibiu. La ședință a participat și a votat inclusiv ministrul Justiției, Tudorel Toader, iar procurorii au decis prin vot, împreună cu ministrul, ca fosta șefă DNA să se întoarcă la DIICOT Sibiu ca simplu procuror. 

Kovesi nu a fost însă prezentă la ședința de astăzi pentru a-și susține această cerere. 
 
„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activității la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul teritorial Sibiu, a doamnei procuror Laura Codruța Kovesi, ca urmare a revocării sale din funcția de procuror-șef la Direcția Națională Anticorupție, începând cu data emiterii decretului președintelui României, respectiv 09.07.2018”, se arată în hotărârea CSM.

După decizia Secției pentru Procurori, Kovesi poate fi delegată pe o altă funcție. Procurorul general Augustin Lazăr a negat însă că Laura Codruța Kovesi urmează să îi fie consilier.

Lazăr a declarat, miercuri, întrebat dacă fosta șefa a DNA urmează să îi fie consilier, că posturile sunt ocupate.