ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentatoarea Fox News Laura Ingraham suspectează că președintele Joe Biden ar fi încheiat un fel de „înțelegere secretă” cu talibanii, pentru a permite personalului militar și diplomatic american să scoată civilii americani și aliații din țară înainte de termenul limită de 31 august, arată Conservative Brief.

În monologul său de deschidere de marți, Ingraham a spus că i s-a părut ciudată o fotografie cu Biden stând singur în sala de conferințe de la Camp David săptămâna trecută, în condițiile în care retragerea haotică a SUA din Afganistan abia începea.

Fotografia îl înfățișa pe Biden stând singur la un birou mare, privind fix la un șir de monitoare, în timp ce ținea teleconferințe cu vicepreședinta Kamala Harris, cu reprezentanți ai Departamentului de Stat din regiune și cu personalul militar american.

„Ce s-a întâmplat de nici unul dintre cei mai importanți oficiali din cabinetul lui Biden nu a fost cu el în acest moment crucial? Doar un timp prelungit de singurătate cu Jill? Foarte ciudat”, a spus ea.

Ingraham a remarcat apoi că un raport scurs arăta că directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit luni cu liderii talibani, ceea ce i s-a părut, de asemenea, ciudat.

„Acest lucru ridică o mulțime de întrebări. În primul rând, de ce l-a trimis pe directorul CIA și nu pe un oficial al Departamentului de Stat?  Care au fost parametrii discuțiilor?” a întrebat Ingraham. „A făcut presiuni directorul CIA pentru a obține prelungirea termenului de 31 august? A întrebat dacă vreun american era reținut împotriva voinței sale sau a cerut eliberarea și transferul lor în siguranță? Dacă da, la ce am renunțat în schimbul aceastei garanții?”.

„Este greu de crezut că talibanii au făcut acest lucru pur și simplu din bunătatea inimii lor: Întregul scenariu a fost atât de plin de minciuni și de interpretări false, încât nu știm ce să credem”, a continuat ea.

Mai departe, Ingraham i-a implorat pe republicanii din Congres să înceapă să acorde mai multă atenție la ceea ce s-a întâmplat în perioada premergătoare retragerii complete a SUA și să demareze o investigație pentru a afla exact ce înțelegere ar fi putut face Biden cu talibanii, precum și dacă Administrația Biden a fost de acord să plătească grupul militant pentru a permite retragerea.

„De ce sunt evacuați non-americanii înaintea americanilor? Câți americani riscă să fie lăsați în urmă?”, a întrebat ea în timp ce pe ecran apărea un grafic pe care scria „Înțelegerea secretă a lui Joe cu talibanii”.

„Ce se va întâmpla cu ei? Câți non-americani vor fi aduși în această țară? Există vreun motiv să credem că verificarea se face în conformitate cu legislația americană?”, a continuat Ingraham. „Există vreun motiv pentru a crede că cei care efectuează verificarea au alt interes decât cel de a deschide granițele? Unde vor fi stabiliți non-americanii? Au vreun cuvânt de spus în această chestiune oficialii statali și locali?”.

Întrebările și avertismentul lui Ingraham apar în contextul în care purtătoarea de cuvânt a administrației, Jen Psaki, a declarat că operațiunea este considerată un „succes” de Casa Albă, iar asta deși unii oficiali au recunoscut că există americani care nu vor reuși să scape din Afganistan.

„Aș spune că această operațiune este acum pe cale să devină cel mai mare transport aerian din istoria SUA”, a declarat Psaki, ca răspuns la o întrebare a lui Peter Doocy de la Fox News, care a atenționat că există americani „blocați” în Afganistan.

„Și asta înseamnă scoaterea cetățenilor americani afară. Scoaterea partenerilor noștri afgani. Scoaterea aliaților. Așa că, nu, nu aș spune că nu este altceva decât un succes”, a ținut-o langa purtătoarea de cuvânt a administrației Biden.