ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews a organizat, în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Artiștilor Fotografi din România, concursul de fotografie „Dulce Românie ” și concursul de eseuri literare „Ce mai poate însemna Eminescu pentru sufletul românilor de azi”, realizate în colaborare cu Revista Familia Ortodoxă și Editura Floare Albastră, care publică lucrările eminescologului Nae Georgescu.
 
Festivitatea de premiere a câștigătorilor a avut loc în data de 11 noiembrie 2020 la sediul central al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, la eveniment fiind prezenți Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, publicistul Corneliu Vlad, Victor Roncea, redactor șef ActiveNews și Eugen Negrea, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România, informează AAFR.
 
Finaliștii celor două concursuri au fost felicitați de președinții celor două asociații profesionale și recompensați cu diplome UZPR, ActiveNews și mențiuni AAFR, precum și albume de fotografie, cărți, colecții ale Revistei Familia Ortodoxă sau albume muzicale și de cuvinte duhovnicești. Laureațiilor din București li s-au înmânat premiile și diplomele personal iar cei din țară urmează să le primească prin curierat.
 
 
Juriul salonului dar și votul publicului au stabilit următoarea ierarhi:
 
Concursul de Fotografie „Dulce Românie”:
 
Premiul I – Alexandru Privigyei.
Premiul Special al Redacției ActiveNews - Octavian Chende.
Premiul Special al Revistei Familia Ortodoxă - Valeriu Leonov.
Premiul de Popularitate - Ecaterina Sălceanu, studentă la Universitatea Națională de Muzică din București și Nicoleta Osiceanu, studentă la Facultatea de Geografie din București.
 
Concursul de eseuri „Ce mai poate însemna Eminescu pentru sufletul românilor de azi˝:
 
Premiul Juriului - Sorin Suciu, cu eseul „Ce mai poate însemna Eminescu pentru sufletul românilor de azi”.
Premiul Special - Eugenia Bădilă Karp, pentru „Eminescu-i pretutindeni”.
Premiul de Popularitate - Dafina Bârcă, de 17 ani, elevă în clasa a XII-a la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș cu eseul „Eminescu, cel dinlăuntrul meu… ”
 
 
La cererea cititorilor vom continua cu Saloane de Fotografie online și cu noi Concursuri de publicistică.
 
Toate eseurile sunt publicate de ActiveNews la secțiunea CONCURS și toate fotografiile trimise de Dvs rămân încărcate pe pagina de Facebook ActiveNews într-un Album special - disponibil AICI. Publicăm și o selecție a acestora în Galeria Foto de mai jos. Felicitări!
Concursul de Fotografie ActiveNews Dulce Românie

Vezi galeria Concursul de Fotografie ActiveNews Dulce Românie