ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conferința susținută de laureatul Premiului Nobel, Dr. John Clauser, în cadrul Fondului Monetar Internațional (FMI) a fost anulată ca urmare a criticilor sale deschise la adresa agendei "schimbărilor climatice", informează Life Site News.

Clauser, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2022, "urma să prezinte joi un seminar despre modelele climatice la FMI, iar acum discursul său a fost anulat în mod sumar", potrivit unui comunicat de presă al Coaliției CO2, o organizație critică față de teoria tradițională privind clima, la care Clauser s-a alăturat în mai 2023.  

"Potrivit unui e-mail primit aseară, directorul Biroului Independent de Evaluare al Fondului Monetar Internațional, Pablo Moreno, a citit fluturașul pentru discuția lui John din 25 iulie de la zoom și a anulat sumar și imediat discuția", continuă comunicatul de presă, adăugând că "Din punct de vedere tehnic, a fost "amânată"."  

Patrick Moore, un fost activist Greenpeace, în prezent membru al Coaliției CO2, a insinuat, de asemenea, într-un tweet, că "amânat" înseamnă că discuția lui Clauser este efectiv anulată. 

Clauser a ajuns recent pe prima pagină a ziarelor atunci când a declarat, în timpul unui discurs susținut la evenimentul "Quantum Korea 2023", că "nu crede că există o criză climatică".

Clauser a adăugat că "procesele cheie sunt exagerate și neînțelese de aproximativ 200 de ori" și a acuzat Grupul interguvernamental de experți privind schimbările climatice (IPCC) de răspândirea de informații eronate.  

Renumitul fizician a criticat, în plus, politicile climatice ale președintelui american Joe Biden și faptul că premiul Nobel 2021 a fost acordat pentru munca depusă la modelele computerizate care prezic "schimbările climatice". Clauser a criticat modelele defectuoase folosite de IPCC și de alții, despre care subliniază că ignoră factori importanți.  

Clauser a dezvoltat modele climatice care subliniază impactul norilor cumulus care reflectă lumina solară, care acoperă în medie aproximativ jumătate din Pământ și a susținut că schimbările de temperatură cauzate de nivelurile de dioxid de carbon din atmosferă sunt "cu aproape două ordine de mărime mai mici" decât impactul norilor cumulus, făcându-l neglijabil prin comparație. 

Referindu-se la alarmismul climatic, Clauser a declarat"narațiunea populară despre schimbările climatice reflectă o corupție periculoasă a științei care amenință economia mondială și bunăstarea a miliarde de oameni".