ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a cerut deshumarea lui Mihai Eminescu, poetul Laurian Stănchescu solicită premierului Viorica Dăncilă să declare septembrie „Luna Avram Iancu”. Stănchescu este autorul proiectului depus în Parlament prin care lui Avram Iancu i-a fost conferit titlul de „Erou al Națiunii Române”

Stănchescu i-a trimis premierului o scrisoare publică și o fotografie care o înfățișează pe Regina Maria la mormântul lui Avram Iancu.
„Excelență,

Declarați prin hotărâre de Guvern luna septembrie, LUNA AVRAM IANCU, a fost votat în Parlament EROU AL NAȚIUNII ROMÂNE, Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea devenind Decret Prezidențial. AVRAM IANCU este celebrat la ȚEBEA în fiecare început de septembrie, are dreptul la onoruri naționale, memoria sa face parte din patrimoniul spiritual românesc, puneți un sigiliu guvernamental peste această sfântă Sărbătoare Națională a Românilor!
Excelență,

Aveți prilejul istoric să faceți un act de onoare și demnitate națională față de EROUL NAȚIUNII ROMÂNE. La mormântul său au îngenunchiat și i-au adus recunoștință pentru suferința și sacrificiul său aduse neamului românesc,Regii României, Regina Maria și Regele Ferdinand I.

În poză este Regina Maria a României la mormântul EROULUI DE LE ȚEBEA, se închină și omagiază lupta lui AVRAM IANCU pentru plenitudinea românismului!”.