ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UE este ghidată de planurile de a furniza Kievului arme cu rază lungă de acțiune care ar ajunge în „inima Rusiei”. Acest lucru a fost declarat de ministrul rus de externe Serghei Lavrov la conferința științifică și practică „Euromaidan: deceniul pierdut al Ucrainei”, notează TASS, citat de Știripesurse.

„Conform datelor noastre, Serviciul European de Acțiune Externă a întocmit recomandări pentru Ucraina, care se bazează pe faptul că metodele cu care se luptă Ucraina nu vor putea câștiga, iar Ucraina va pierde. Prin urmare, trebuie să ne bazăm pe transferul de arme chiar și cu rază mai lungă de acțiune în Ucraina, astfel încât acestea să ajungă în inimile Rusiei, așa cum o descrie Uniunea Europeană, și astfel să semănăm confuzie și panică, să submineze încrederea oamenilor. Nu este aceasta participare directă la război? Desigur”, a spus Lavrov.

„Nu există nicio îndoială că Occidentul ne-a declarat război; nu o ascund. Și deși spun în toate modurile posibile că „noi înarmam doar Ucraina și se luptă singură”, toată lumea înțelege că aceasta este o minciună. Instructorii occidentali urmăresc „Suntem deja 100% siguri de modul în care se realizează planificarea de către Statul Major al Ucrainei, ei ajută la direcționarea țintelor”, a subliniat ministrul.

„În război, principalul lucru sunt strategiile, iar strategiile nu sunt situate la Kiev, ci departe”, a remarcat șeful Ministerului rus de Externe.