ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lech Walesa, simbol al luptei împotriva regimului comunist în Polonia în anii '80, a anunțat vineri că a fost depistat cu COVID-19, relatează AFP, preluată prompt de Cristi Șelaru de la ȘtiripeSurse.

"M-am infectat. Nu-mi vine să cred!", a scris pe Facebook laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1983 și fost președinte polonez, în prezent în vârstă de 78 de ani.

În ciuda celor trei doze de vaccin, "în primul rând mă doare capul, în al doilea rând nu mai reușesc să mă încălzesc, iar în al treilea rând mă simt ca și cum mi se desprinde carnea de pe os", a precizat Walesa.

"Ce să fac?", și-a încheiat el mesajul.

Fostul lider carismatic al mișcării sindicale Solidaritatea care a contribuit, în 1989, la căderea pașnică a regimului comunist în Polonia suferă în special de probleme cardiace, mai amintesc sursele citate.

În martie 2021, după prima vaccinare, efectuată în februarie (foto mai jos), Walesa s-a internat în spital pentru probleme cu inima, conform unei postări video de pe pagina sa de Facebook.

Lucrând ca electrician pe șantierul naval din orașul portuar Gdansk, Lech Walesa a contribuit la bulversarea blocului comunist preluând conducerea mișcării greviste a 17.000 de muncitori de pe șantierele navale în 1980.

Aici puteți citi un interviu cu el realizat la București, în 2007.

Vedeți și Mihai Mărgineanu: Vaccinul pe care l-am făcut eu dă efecte secundare. Unele pot fi cumplite. Nimeni nu își asumă nici o responsabilitate pentru asta. Aveți grijă: până și Ceaușescu și-a luat-o până la urma de la apropiații lui! DILEMELE VACCINAȚILOR

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews