Opt elevi din Rădăuți-Prut, județul Botoșani, și opt din Lipcani, Republica Moldova, au primit în acest sfârșit de săptămână un dar de suflet de la profesorul de religie, Vasile Postolachi, anume o excursie, ca recompensă pentru rezultatele bune la învățătură, informează Basilica.
 
Potrivit sursei citate, elevii de pe ambele maluri ale Prutului au vizitat, vineri, Cetatea Sucevei, apoi sâmbătă Mănăstirea Humor, Cetatea Neamțului, Casa lui Ion Creangă și Cheile Bicazului.
 
Duminică au mers la Catedrala din Vatra Dornei, la Tiroliana din Vatra Dornei, la Mănăstirea Piatra Fântânele și alte obiective turistice din zonă.
 
Excursia a avut loc în cadrul proiectului „Cartea unește inimi”, inițiat în Anul Centenar 2018 de profesorul Vasile Postolachi în colaborare cu liceul din Lipcani. Organizarea ei s-a realizat cu 3.000 lei din bursa profesorului și cu alți 3.000 din donații.
„Bucuria elevilor valorează mai mult decât orice sumă. Indiferent pe ce mal al Prutului se află, ei trebuie să-și cunoască țara”, a spus profesorul, potrivit sursei citate.
Vasile Postolachi nu este la prima excursie de acest fel. În 2018, profesorul de religie a făcut un credit la bancă cu scopul de a organiza o excursie de Centenar pentru 36 de copii din România, Moldova și Ucraina cu posibilități materiale limitate.