ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea 5G, alături de alte 21 de puncte de pe ordinea de zi, a fost votată miercuri în Senatul României, cu 77 de voturi PENTRU din 69 câte erau necesare ca proiectul să treacă. Aceasta va permite operatorilor de telefonie mobilă să instaleze antene de radiofrecvență 5G pe clădirile de locuințe, pe stâlpii de iluminat și în stațiile de autobuz, precum și în arii protejate sau pe proprietăți private, cu efecte grave asupra sănătății oamenilor și a mediului, după cum a informat Asociația Stop 5G România, care duce o luptă veche împotriva implementării acestei tehnologii și a anunțat că va contesta în termen de 5 zile rezultatul votului din Senat la Curtea Constituțională a României. 

În Senatul României, majoritatea parlamentarilor, atât de la PSD cât și de la PNL, au votat in corpore toate punctele de pe ordinea de zi, dând impresia că nici nu le-au citit sau că au primit ordin cum să voteze. Mulți dintre ei nici nu erau prezenți fizic, ci răspundeau prin Internet sau telefon. VIDEO.