ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 7 martie, plenul Senatului a adoptat Legea Zgomotului, o inițiativă a deputatului USR Matei Dobrovie. Aceasta aduce soluții la problema tulburării liniștii publice prin zgomot excesiv în locuințe și instituții.

„Mă bucur că senatorii au dat un vot pozitiv îmbunătățirii constatării acestui tip de contravenții, ca prim pas pentru soluționarea unei probleme a tulburării liniștii publice prin zgomot, cu care se confruntă majoritatea românilor și care afectează calitatea vieții acestora”, a declarat deputatul USR Matei Dobrovie.

Lacunele din legea actuală au fost corectate prin stabilirea unor limite maxime admisibile de zgomot atât pentru zi cât și pentru noapte. Agentul constatator va avea obligația de a măsura nivelul zgomotului cu ajutorul unui dispozitiv omologat. Tulburările care produc disconfort fără a se încadra în limitele de zgomot vor fi sancționate mai blând

Conform noii legi zgomotul măsurat la nivel de locuință nu trebuie să depășească valoarea de 30 dB între orele 14-16 și 23-7, respective 35 dB în celelalte intervale. Măsurătorile se efectuează în locuința persoanei reclamante. Activitățile desfășurate în diferite instituții sunt reglementate diferit, se consideră un nivel de zgomot deranjant depășirea valorii de 45 dB între orele 7-23, respectiv pe cea de 35 dB între orele 23-7.

Deputatul Matei Dobrovie este și susținătorul unor amendamente la legea vaccinurilor fiind una dintre vocile USR –Creștin Democrat care a susținut inițiativa cetățenească pentru familie.