ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea Senatului României a decis, luni, să retrimită la comisiile de specialitate proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin, anunță Agerpres.

Chestorul Senatului, liberalul Cristian Bodea, a explicat că rapoartele anterioare ale proiectului de lege al PNL au fost anulate, noile comisii sesizate fiind cea juridică și cea de constituționalitate. Anterior, proiectul primise rapoarte de la Comisiile de administrație și juridică.

Bodea a precizat că, atât anularea rapoartelor anterioare, cât și retrimiterea proiectului către comisii au înregistrat 8 voturi "pentru" și 4 "împotrivă".

"PSD a propus anularea rapoartelor date de comisiile Senatului pe acest proiect. O vor mai învârti (n.r. - legea) pe la Comisii, o votăm prin martie în Senat, se duce la Cameră și iese legea prin septembrie și s-ar putea să iasă cu două tururi", a declarat Bodea, pentru sursa citată.

''Anticipam că PSD va trage de timp. Este o rușine că face acest lucru. Să nu îți asumi răspunderea unui vot în Parlament este un gest de lașitate, caracteristic PSD în ansamblul său. O să revenim cu solicitarea la începutul ședinței de plen pentru a putea fi introdusă această lege și o să le solicit colegilor mei din comisiile de specialitate să facă demersuri pentru urgentarea raportului pentru această lege", a declarat, la rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu, pentru Mediafax.