ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Poporului a sesizat, vineri, Curtea Constituțională cu o excepție de neconstituționalitate ce face referire la sintagma "izolarea într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare.
 
De asemenea, Renate Weber mai susține că articolul 19 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic încalcă prevederile Legii fundamentale. Avocatul Poporului afirmă că izolarea în spital nu contravine Constituției numai dacă reprezintă ultima soluție și se recurge la aceasta după recurgerea la toate celalalte căi de rezolvare a problemei.
 
Avocatul Dan Chitic, unul dintre cei care au ieșit în stradă pentru a cere contestarrea legii de către Avocatul Poporului,  a postat pe facebook următorul mesaj: „Timp de zece zile, o mână de oameni inimoși și patrioți, avocați, juriști, manageri și oameni simpli, cu dragoste de adevăr, au făcut lanț uman la sediul Avocatului Poporului pentru sesizarea CCR privind legea 136/2020, legea carantinării (plandemoniei, zicem noi). Astazi, doamna Renate Weber a întocmit acea sesizare, alături de alte puncte de vedere, la fel de curajoase, legat de abuzurile recente ale Guwernerului Orban”.


Legea carantinării și izolării a fost votată majoritar de senatori luna trecută, în ciuda protestelor din fața Guvernului și a deciziei CCR, prin care carantinarea forțată a asimptomaticilor a fost declarată neconstituțională.