ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorii din Comisiile Economic și Juridic au decis miercuri ca Programul "Prima casă" să rămână în Legea dării în plată

Programul "Prima casă" va rămâne inclus în Legea dării în plată, au decis, miercuri, cu 8 voturi pentru, 7 împotrivă și nicio abținere, senatorii din comisiile reunite Economic și Juridic. Cele două comisii vor întocmi un raport pe care-l vor înainta plenului Senatului pentru votul final.

La dezbatere au participat viceguvernatorii BNR Bogdan Olteanu și Liviu Voinea, secretarii de stat din Ministerul Finanțelor Enache Jiru și Attila Gyorgy, directorul general al Trezoreriei Statului, Ștefan Nanu, precum și președintele executiv al Asociației Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu.

Au mai fost prezenți Paul Anghel, director general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), reprezentanți ai Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPRB), ai asociației Parakletos, ai Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), dar și clienți ai băncilor.

Senatorii din Comisia Buget-Finanțe au respins marți propunerile BNR de a se introduce în proiectul legii dării în plată un plafon de 150.000 euro la valoara creditului cu garanții imobiliare, precum și ca rata să reprezinte peste 65% din veniturile debitorilor.