Dezbaterile care durează de luni de zile în jurul proiectului legislativ numit "legea dării în plată"  e pe punctul de a se încheia. Deputații din Comisia juridică se reunesc marți să voteze legea dării în plată, care permite să dai casa și să stingi datoria pe care o ai la bancă.

Proiectul va ajunge, miercuri, la votul final din Camera Deputaților.
 
Potrivit unei înțelegeri între PNL și PSD, s-ar putea să mai apară modificări față de proiectul care a trecut de Senat. Plafonul ar putea creste de la 150.000 la 250.000 de euro, iar programul Prima Casă ar putea să fie scos din proiect.

Inițiatorul legii, deputatul Daniel Zamfir, spune că legea trebuie să se aplice și creditelor de nevoi personale cu ipotecă, în ciuda criticilor venite de la BNR și bănci:

"Vreau sa se inteleaga definitiv ca legea asta nu trebuie ciopartita, nu este o lege nici de dreapta, nici de stanga, si din acest motiv nu trebuie sa fie in niciun fel subiect de disputa politica mai ales acum in preajma campaniei electorale. Raman consecvent in apararea principiului ca riscul trebuie impartit intre client si banca si binenteles ca legea nu trebuie sa fie privita ca una de protectie sociala pentru ca nu se aplica vreunei categorii defavorizate, ea este o lege a echilibrului social, o lege de protectie sporita a consumatorului de abuzurile bancilor.Asta e si motivul pricipal pentru care voi sustine cu tarie ca ea trebuie sa se aplice si creditelor de nevoi personale cu ipoteca!"
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews