ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pensia de invaliditate poate fi cumulată cu veniturile din activități independente, după ce legea pensiilor a fost modificată în Plenul Camerei Deputaților, potrivit unui amendament al lui Liviu Dragnea.
 
Deputații au adoptat modificările cu 267 de voturi pentru și o abținere. De această prevedere pot beneficia inclusiv cei care primesc pensii de urmaș. 

Acum, amendamentul depus de Liviu Dragnea prin care indemnizația de handicap va putea fi cumulată cu veniturile din activități independente urmează să fie dezbătut în plen. 

Măsura vine după ce o scriitoare bolnavă de scleroză multiplă și fără drept de muncă a reclamat că statul român i-a suspendat pensia de invaliditate după ce a publicat o carte și a câștigat 260 de lei. Până acum, legea prevedea ca cei care primesc pensii de invaliditate gradul I și II nu pot cumula niciun alt venit din drepturi de autor sau alte activități independente.