ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Deputaților a adoptat cu 179 de voturi ”pentru” și 90 de voturi ”împotrivă” modificările aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor într-o ședință de vot final convocată ad-hoc, informează News.ro

De asemenea, a fost adoptată, cu 167 de voturi ”pentru” și 90 de voturi ”împotrivă” și modificarea legii ANI, care prevede că interdicțiile aplicate senatorilor și deputaților descoperiți de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 încetează de drept. Biroul Permanent al Senatului a fost convocat la ora 18:00 pentru a decide calendarul adoptării legii 303/2004.

Deputații PNL și USR au încercat să amâne votul pe legea 303/2004 privind statutul magistraților și pe modificarea legii ANI abordând strategia dreptului la replică: un deputat care vorbea de la tribună invoca numele altui deputat prezent, care la rândul lui, potrivit regulamentului, avea dreptul să îi dea replica celui care i-a rostit numele.