ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Văd că, în fața valului de cazuri știute (și mai ales ascunse) de efecte adverse ale vaxinului, lumea încă se mai întreabă dacă poate să tragă la răspundere pe cineva pentru daune materiale și morale. 
 
Legea privind răspunderea comercianților pentru produsele cu defecte nr.240/2004 se aplică și producătorilor și importatorilor de medicamente sau vaccinuri. 
 
Nu există în România lege care să îi exonereze de răspundere pe respectivii. Chiar dacă ar exista, nu ar fi aplicabilă - se opun Dreptul Uniunii Europene (a se vedea, în special, cauza CJUE Sanofi, din 2017, pe care am mai evocat-o aici) și Convenția de la Oviedo, care au prioritate la aplicare în dreptul intern, cf art 20 și art 148 din Constituție. 
 
Pentru defectele serviciului de sănătate constând în injectarea vaxinului, răspund centrele de vaxinare (publice sau private). 
 
Pentru malpraxis răspund, conform Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, medicii și asistentele care au comis faptele - de exemplu, administrarea vaxinului unor pacienți cunoscuți cu boli cronice sau, mai ales, auto-imune, fără prescripție medicală. 
 
Responsabili în plan juridic sunt și promotorii vaxinării, cei care susțin în clipuri ilegale de propagandă și în tot felul de testimoniale, că vaxinul este sigur și eficient, ba chiar amenință direct sau indirect că nevaccinații vor fi pedepsiți și segregați.
 
Inclusiv cei care își pun poze pe feisbuc cu intenția eroică de a se vaxina. Responsabili sunt și cei care presează și șantajează salariații și studenții să se vaxineze. Există art.1369-1370 Cciv care pedepsește instigatorii, complicii și favorizatorii, cu aceeași răspundere ca și autorul direct al faptei. 
 
Și există, desigur, răspunderea penală pentru uciderea sau vătămarea corporală din culpă. 
 
Celor pățiți și celor panicați de pățaniile victimelor vaxinării - nu vă mai luați după propagandiștii tv, nu îi mai ascultați orbește pe Arafat sau Voiculescu. Ei nu numai că nu știu cele de mai sus, ei ai interesul ca voi să nu știți. 
Acționați. Nu e vremea ezitărilor.