ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma negocierilor maraton purtate la Palatul Victoria, negocieri care au durat 12 ore, Legea salarizării unitare va fi modificată. Oficiali guvernamentali,  liderii sindicatelor și managerii de spitale au ajuns la un acord pentru deblocarea situatiei din sanatate. În urma anunțului făcut de ministrul Muncii și de cel al Sănătății, reprezentanții Sanitas au anunțat că renunță la greva generală programată pentru 11 mai, informează romaniatv.net.


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marți seară, după aproape douăsprezece ore de negocieri cu liderii Federației Sanitas, că s-a ajuns la concluzia că legea salarizării și regulamentul sporurilor au fost aplicate subiectiv de către spitale și că s-a decis modificarea legii salarizării, fără însă a fi modificată plafonarea sporurilor la 30%. La rândul lor, reprezentanții Sanitas au anunțat că renunță la greva generală programată pentru 11 mai.

Pentru prima dată, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a recunoscut că au existat salariile care au scăzut în urma politicilor guvernului. Aceasta a precizat că în sănătate au existat nu mai puțin de 7.000 de venituri care au scăzut.


Reprezentanții Federației Sanitas au anunțat, la finalul negocierilor de aproape douăsprezece ore de la Guvern, că au decis să renunțe la organizarea grevei generale care era programată în 11 mai, după ce s-a semnat un acord cu Executivul.