În urma negocierilor maraton purtate la Palatul Victoria, negocieri care au durat 12 ore, Legea salarizării unitare va fi modificată. Oficiali guvernamentali,  liderii sindicatelor și managerii de spitale au ajuns la un acord pentru deblocarea situatiei din sanatate. În urma anunțului făcut de ministrul Muncii și de cel al Sănătății, reprezentanții Sanitas au anunțat că renunță la greva generală programată pentru 11 mai, informează romaniatv.net.


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marți seară, după aproape douăsprezece ore de negocieri cu liderii Federației Sanitas, că s-a ajuns la concluzia că legea salarizării și regulamentul sporurilor au fost aplicate subiectiv de către spitale și că s-a decis modificarea legii salarizării, fără însă a fi modificată plafonarea sporurilor la 30%. La rândul lor, reprezentanții Sanitas au anunțat că renunță la greva generală programată pentru 11 mai.

Pentru prima dată, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a recunoscut că au existat salariile care au scăzut în urma politicilor guvernului. Aceasta a precizat că în sănătate au existat nu mai puțin de 7.000 de venituri care au scăzut.


Reprezentanții Federației Sanitas au anunțat, la finalul negocierilor de aproape douăsprezece ore de la Guvern, că au decis să renunțe la organizarea grevei generale care era programată în 11 mai, după ce s-a semnat un acord cu Executivul.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews