ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O lege de o importanță foarte mare, a trecut în liniște prin Parlament. Legea terorismului a trecut repede prin Comisii și este gata să intre în vigoare, deși  a fost criticată aspru de oamenii de drept, inclusiv de CCR. În forma adoptată, este neclară și ar putea deveni abuzivă.
 
Într-o intervenție pentru Antena 3, jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că este șocat de ambiguitatea legii.

„Mă șochează ambiguitatea. Foarte bine a procedat Înalta Curte, deoarece definiția unei infracțiuni de o rară gravitate, este suficient de ambiguă pentru a acoperi orice. Mă miră felul în care a fost inițiată, felul în care a trecut. Sunt câteva lucruri foarte interesante, aceasta legea a fost semnată de cei din comisia SRI. Nu e prima dată când cei de la Comisie joacă un teatru. Ei sunt ai SRI-ului, ei sunt ușor de convins cu cuvintele astea mari, „terorism”. Noi nu avem în România un ONG care să își asume apărarea individului”, a spus Ion Cristoiu, la Antena 3.


Iată cum este definit terorismul:

„Art. 1. – Terorismul reprezintă acele acțiuni, inacțiuni, precum și amenințări cu privire la acestea, care prezintă pericol public, afectează viața, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor, ansamblul relațiilor sociale, factorii materiali, relațiile internaționale ale statelor, securitatea
națională sau internațională, sunt motivate politic, religios sau ideologic și sunt săvârșite în unul dintre următoarele scopuri: 
a) intimidarea populației sau a unui segment al acesteia, prin producerea unui puternic impact psihologic;
b) constrângerea unei autorități publice ori organizații internaționale să îndeplinească, să nu îndeplinească sau să se abțină de la îndeplinirea unui anumit act;
c) destabilizarea gravă sau distrugerea structurilor politice fundamentale, constituționale, economice ori sociale ale unui stat sau organizații internaționale.”