ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cedric McMillan, unul dintre cei mai importanți culturiști ai secolului XXI, a murit subit la vârsta de 44 de ani, cauza morții nefiind încă confirmată, potrivit The Daily Star. Se pare, însă, că ar fi vorba de un infarct, pe fondul problemelor cardiace avute în ultima vreme și a unei dificultăți de respirație care l-a adus în decembrie 2021 la un pas de moarte.

The Sun dă pe surse informația că McMillan ar fi suferit un atac de cord în timp ce se antrena pe o bandă de alergare, iar moartea fostului campion Arnold Classic a fost confirmată de Generation Iron la începutul săptămânii trecute. 

McMillan a postat un mesaj emoționant pe Instagram cu doar câteva săptămâni înainte de tragica sa moarte, cu citatul: „Secretul succesului este constanța obiectivului”.

Decesul lui survine la scurt timp după ce s-a destăinuit în legătură cu problemele cardiace resimțite în ultima vreme și după ce a avut o astă-iarnă o experiență aproape de moarte.

McMillan a povestit că a fost la un pas de moarte în decembrie 2021, când a avut probleme de respirație după ce a avut Covid-19.

În cele din urmă, din cauza problemei de respirație a fost spitalizat cu pneumonie și a fost conectat la aparate de respirație artificială, iar, ulterior, a declarat despre această încercare: „Am fost aproape mort”.

Cea mai răsunătoare victorie a sa a fost obținută la Arnold Classic din 2017. McMillan a fost absent din circuit în ultimele două sezoane din cauza mai multor accidentări și complicații de sănătate. Ultimul său rezultat a fost o clasare pe locul 6 la Arnold Classic din 2020.

Prietenul și concurentul lui McMillan, Steve Kuclo, a declarat: „Sunt foarte întristat să aud vestea plecării (dintre noi a) unei persoane minunate, familistul, eroul și culturistul Cedric McMillan.

Am concurat cu Cedric timp de peste 10 ani și am avut întotdeauna cele mai bune momente în culise și ședințele foto comune. A iubit viața și sportul căruia i s-a dedicat. Odihnește-te în pace, frate!”, a transmis concurentul său, Steve Kuclo.