ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriotul Mihai Târnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului, este chemat joi, 22.10.2020, în instanță, la Târgu Mureș, de către o fundație maghiară autonomistă. Legendarul general Radu Theodoru, scriitor, erou al aerului și veteran de război, ne explică de ce este atacat Mihai Tîrnoveanu, în această filmare în care ne vorbește despre provocările extremiștilor maghiari din România și Ungaria, de la Valea Uzului la "Ținutul Secuiesc". Să-l ascultăm:

"Recunoasteți că s-a recitat poezia Doina la manifestația respectivă"

Mihai Tîrnoveanu ne mai informează:"Cea mai aberantă acuzație a fundației maghiare la adresa mea, care se va judeca joi la Curtea de Apel Târgu-Mures, este aceea că am postat pe Fb. un citat din Mihai Eminescu. În fotografia a doua, vedeți cum caracterizează reclamantul meu opera ,,Românului Absolut”. În urmă cu vreo două luni m-am prezentat în urma unei citații la Poliția Brașov pentru a da cu subsemnatul tot ”din cauza” lui Mihai Eminescu. Aceeasi fundație maghiară a reclamat faptul că la una dintre manifestațiile Asociației Calea Neamului s-a recitat în grup poezia Doina. Întrebarea domnului comisar a sunat fix așa: recunoasteți că s-a recitat poezia Doina la manifestația respectivă? Răspuns: da, recunosc. O vom recita ori de câte ori vom avea ocazia. Toate aceste lucruri se întâmplă în România. Mă întreb, oare dacă eram reclamat că am furat Luna de pe cer, sau că am oprit rotația Pământului, mai eram chemat pe la poliție si prin tribunale?"