ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională a României a admis sesizarea președintelui Klaus Iohannis referitoare la neconstituționalitatea Legii pentru modificarea art. 7 din Legea Educației Naționale, scrie Agerpres.

Curtea Constituțională a admis, miercuri, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și a decis ca fiind neconstituțională Legea pentru modificarea articolului 7 din Legea Educației Naționale 1/2011, prin care se interzice în instituțiile de învățământ referirea la identitatea de gen, au declarat, pentru AGERPRES, surse din CCR.

Potrivit surselor, decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Legea interzice în unitățile, instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, inclusiv în unitățile care oferă educație extrașcolară, activitățile "în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași", precum și a activităților care contravin principiilor prevăzute la art. 3 al Legii 1/2011.

Administrația Prezidențială susține că această modificare a Legii Educației Naționale contravine unor prevederi constituționale referitoare la statul de drept și principiul separației puterilor în stat.

Președintele Iohannis afirmă că legea sesizată la CCR contravine articolului 29 privind libertatea conștiinței din Legea fundamentală. Totodată, Iohannis apreciază că legea în discuție contravine și prevederilor constituționale referitoare la principiul egalității cetățenilor în fața legii, la cele privind asigurarea accesului la învățătură, dar și la prevederile Legii fundamentale cu privire la protecția copiilor și tinerilor.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews