ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii filialelor județene PNL au discutat vineri, în Poiana Brașov, să le facă partenerilor de coaliție o ofertă în schimbul susținerii de către social-democrați a candidatului liberal la alegerile prezidențiale, relatează Știripesurse.

Liberalii ar dori să ofere PSD-ului, în schimbul susținerii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale, funcția de premier pentru Marcel Ciolacu și funcția de comisar european pentru Mihai Tudose, au declarat vineri surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

În cazul în care PSD refuză oferta, atunci liberalii iau în calcul să blocheze în Guvern organizarea la toamnă a prezidențialelor și desfășurarea acestora la termen, în decembrie. Miniștrii PNL ar urma să nu semneze în Guvern actele necesare organizării prezidențialelor în septembrie, așa cum vrea PSD. „Iar asta înseamnă că Marcel Ciolacu pierde sigur, pentru că va fi împins de Stănescu, Grindeanu și ceilalți să candideze și până în decembrie îl canibalizăm”.

Ciolacu le-a zis vineri liderilor PSD, într-o ședință la Sâmbăta de Sus, că nu va candida la prezidențiale dacă acestea se vor organiza în decembrie și că el nu va accepta ca premier să se schimbe data alegerilor prezidențiale după ce în coaliția s-a stabilit de comun acord ca acestea să aibă loc în septembrie.

Varianta Mircea Geoană

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, după prima reuniune lărgită a liderilor partidului, după alegerile locale și europarlamentare, că Mircea Geoană nu este perceput ca un om din afara PSD.

”Domnul Mircea Geoană nu este din afara PSD, a fost președintele partidului! Până la mine cred că a fost cel mai longeviv lider al Partidului Social Democrat.

Eu și colegii mei vom lua o decizie corectă.

Eu nu am nicio problemă dacă PNL va face coaliție cu Dreapta Unită, îi înțeleg, au avut un scor dezastruos la alegerile locale”, a spus Marcel Ciolacu.